Nieuwsbrief Wijkklik Emmerhout

Welkom op onze nieuwsbrief maart 2023

Bekijk de webversie

Bezoek onze website

Nieuwsbrief mei 2023

Bezoek onze website

Graag houden we u met deze gratis WijkKlikEmmerhout Nieuwsbrief op de hoogte van het laatste computernieuws. Maar ook van belangrijke gebeurtenissen in onze wijk en daarbuiten. Daarnaast delen we de recentste artikelen en tips van de website van: www.wijkklikemmerhout.nl & www.emmerhoutspringlevend.nl

Helptuonsmeteenkleinedonatieklik hier en doe uw bijdrage!

Veel leesplezier

Senioren minder vaak slachtoffer online criminaliteit

Senioren minder vaak slachtoffer van online criminaliteit65-plussers zijn relatief weinig slachtoffer van internetcriminaliteit. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De groep 65-plussers scoort het laagst als het gaat om online-oplichting en fraude, hacken of online bedreiging en intimidatie. Ze zijn daarmee relatief minder vaak slachtoffer van online criminaliteit dan andere leeftijdsgroepen. Het CBS schrijft dat in een rapport over online veiligheid en criminaliteit in 2022. Dat kwam op 11 mei uit.

Hacken apparaat en phishing nog probleem

Ruim een op de zes Nederlanders gaf aan in 2022 slachtoffer te zijn geweest van online criminaliteit. Onder jongeren van 15-25 jaar vallen relatief de meeste slachtoffers van 65-plussers plussers scoren op twee specifieke zaken net wat hoger dan alle andere groepen. Ze hebben het meest te maken met een hack van een apparaat en met phishing. Beide kunnen gebeuren door het klikken op een kwaadaardige link. Bijvoorbeeld in mails.

Phishingchecker

Twijfelt u of een mail echt is? Vrienden van WijkKlikEmmerhout kunnen dit soort berichten mailen naar de phishingchecker. Ze horen op z'n laatst de volgende werkdag of het een nepmail is.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda