Zaterdag start de Bartje 200: recordaantal deelnemers rijden mountainbike-uitdaging door Drenthe

EES - Zaterdag 17 juni is Drenthe weer het strijdtoneel van de, inmiddels epische, Bartje 200. Een recordaantal van ruim 2.700 mountainbikers doen dan mee aan de 5e editie. Zij gaan tot het uiterste om zichzelf te overtreffen. Een pittige race door Drenthe over onverharde wegen, heuvels en door de Drentse bossen. De start en finish is in Ees, bij Vakantiepark Landal Het Land van Bartje.


De Bartje 200 is een flinke uitdaging van 100 of 200 km door Drenthe. Het parcours gaat over zanderige paden en kronkelende routes via de bossen van Exloo, Emmen, Sleen, Schoonloo, Borger, Zuidlaren en Gieten. Technische vaardigheden zijn van cruciaal belang. Organisator Johan Wekema: “Het is een unieke route die voor het grootste deel over de al bestaande mountainbikeroutes gaat. Ik hoop dat de deelnemers af en toe ook kunnen genieten van de mooie natuur waar zij doorheen komen. We zijn trots dat we deze tocht dit jaar voor de 5e keer kunnen organiseren. Dat doen we met hulp van ruim 300 vrijwilligers. En dit jaar dus met meer deelnemers dan ooit tevoren.”

Het Land van Bartje is trotse partner
Inge van der Greft (parkmanager): “We werken heel graag mee aan de organisatie van de Bartje 200. Wij dragen als park fietsen een warm hart toe. Vanuit ons park kun je heerlijke fietstochten maken voor ieders niveau, recreatief en sportief. Deelname aan de Bartje 200 kan goed gekoppeld worden aan een verblijf op het park zodat vrienden en familie aanwezig zijn en de deelnemers iets langer kunnen slapen. We hebben daarom onze samenwerking voor nog eens 5 jaren verlengd en blijven daarmee trotse partner van dit evenement.”

Over de tocht
Aan deze tocht doen deelnemers mee uit heel Nederland, topsporters en wedstrijdrijders en recreanten. De start is vanaf 7.00 uur en de laatste deelnemers aan de 200 km vertrekken om 8.20 uur. Om 11.00 uur vertrekken deelnemers die de 100 km fietsen. De finish is weer tussen 14.00 en 22.00 uur op de grote zandvlakte op het vakantiepark. Wekema: “Publiek is van harte welkom bij start en finish. Er staan foodtrucks, er is muziek en ik hoop dat de deelnemers met luid gejuich worden binnen gehaald.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda