30 jarig bestaan project Werktraining op werkleerbedrijf EMCO-groep

EMMEN - Project Werktraining van werkleerbedrijf EMCO-groep bestaat dit jaar 30 jaar en dit werd donderdag met ongeveerr 100 genodigden (deelnemers en samenwerkingspartners) gevierd rondom de werkboerdewrij aan de Nieuw Amsterdamsestraat. Tijdens deze bijeenkomst zal een cheque met de opbrengst van de jaarlijkse houthaardverkoop vanuit het project Werktraining worden overhandigd door wethouder Wanders aan stichting Leergeld Emmen. De feestelijkheden werden geopend met een toespraak van Jan Edzes, algemeen directeur EMCO-groep.


De medewerkings van het houtproject kregen ook nog een speciale jubileumpet aangeboden

Over project Werktraining
Project Werktraining is een samenwerking van werkleerbedrijf EMCO-groep en verschillende diensten van de gemeente Emmen. Het project is bedoeld voor verschillende groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanuit het project worden allerlei werkzaamheden uitgevoerd in de openbare ruimte zoals het onderhoud aan recreatievijvers in de gemeente Emmen, het zagen van bomen, het wassen van verkeersborden en het aanleggen van fietspaden en voetpaden. Het project omvat meer dan werk alleen. Deelnemers worden ondersteund bij allerlei zaken zoals huisvesting en financiën.

Over de jaarlijkse houthaardverkoop
Deelnemers van het project hebben een bedrag ingezameld met de opbrengst van de verkoop van haardhout. Ze zagen en kloven dit hout zelf op dagbestedingslocatie De Boerderij in Emmen. Het hout verkrijgen ze door onderhoud van o.a. het groen bij reactievijvers in de gemeente Emmen. De opbrengst van deze jaarlijkse actie wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar gaat het om stichting Leergeld Emmen.

Wethouder Raymond Wanders overhandigde Ben Lubberman van de Stichting Leergeld een symbolische cheque van 3333.33 euro waarmee weer veel gedaan kan worden was de eerste reactie van de heer Lubberman.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda