Nieuwsbrief WijkKlik Emmerhout

Voor en door mensen juli 2023

Bekijk de webversie

Graag houden we u met deze gratis WijkKlikEmmerhout Nieuwsbrief op de hoogte van het laatste computernieuws. Maar ook van belangrijke gebeurtenissen in onze wijk en daarbuiten.
Daarnaast delen we de meest recente artikelen en tips van de website van:

www.wijkklikemmerhout.nl & www.emmerhoutspringlevend.nl

ons mailadres is: info@wijkklikemmerhout.nl

Helptuonsmeteendonatieklik hier endoeu bijdrage!

Veel leesplezier!

Let op: Onze cursussen beginnen weer in september


Vanaf 11 september beginnen onze cursussen weer, voor basis en gevorderden. U kunt u nu al inschrijven, ga daarvoor naar de website www.wijkklikemmerhout.nl Tevens wordt dan ook de cursus voor het PGO gestart, ook daar moet u zich voor inschrijven dat kunt u doen op dezelfde website.





Nepmail over eenmalige energietoeslag 2023

Een valse mail over een eenmalige energietoeslag voor 2023 verschijnt in veel inboxen. De mail lijkt van MijnOverheid te komen, maar is nep.

In een tijd van stijgende prijzen klinkt een energietoeslag van 978,99 euro als muziek in de oren. Helaas is de mail die dit bedrag belooft niet echt.

Aanvragen via formulier

In de mail staat een link naar een formulier. De ontvanger moet het formulier invullen om de toeslag te ontvangen. Klik niet op deze link en vul het formulier niet in. Criminelen proberen op deze manier persoonsgegevens van mensen te stelen.

Laat mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? laat hem nakijken, dit soort berichten kun je mailen naar dephishingschecker U hoort op z'n laatst de volgende werkdag of het een nepmail is.

Instinkers bij het downloaden van programma's


Pas op voor instinkers tijdens het downloaden en installeren van programma's. Voorkom ongewenste software, apps of abonnementen.

Gevolgen van downloaden

Ongemerkt kan er een hoop ongewenste software op de computer terechtkomen. Ook als een virusscanner actief is. In de internetbrowser staat bijvoorbeeld ineens een nieuwe werkbalk (toolbar) en de standaardzoekmachine of startpagina is gewijzigd. Op het Bureaublad staan allerlei nieuwe pictogrammen. Of u zit vast aan betaalde software. Meestal zijn deze problemen het gevolg van het downloaden en installeren van een programma.

Onbetrouwbare websites

Download software alleen van betrouwbare websites. Vermijd verzamelwebsites die allerlei programma's aanbieden. Deze websites installeren naast het door u gewenste programma regelmatig ook andere software. Ga daarom rechtstreeks naar de website van de aanbieder of ontwikkelaar van het programma. Download het daar.

Soms stuurt de aanbieder zelf u door naar een andere website. Daar heeft de aanbieder zijn software geplaatst. Dan is het prima om daar het programma te downloaden.

Meer lezen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda