Tophandbal net over de grens

MORDHORN/LINGEN - Hoe heeft de HSG Nordhorn-Lingen het tot nu toe gedaan? In de hele oefen periode is het team ongeslagen gebleven. In de 1e bekerronde won men uit bij de promovendus in liga 2, de Tus Vinnhorst met 35-30. De eerste thuiswedstrijd, eveneens tegen een debutant, de EHV Aue, ook winst met 27-25.


Vervolgens de 2e bekerronde bij de koploper in de 3e liga, de HSG Krefeld, getraind door de Nederlander Mark Schmetz. Weer winst met maar liefst 40 treffers, maar ook 37 tegen. Na een spannende pot dus 40-37! En op naar de 3e bekerronde. Daarover verderop meer. Daarna de uitwedstrijd bij favoriet Tus N. Lübbecke, verlies met 27-21. Geen schande. De volgende thuiswedstrijd wordt weer in winst omgezet. Dessau wordt met 33-27 aan de zegekar gebonden. De daaropvolgende uitpot, opnieuw tegen een favoriet voor promotie, gaat de mist weer in. Bietigheim blijkt dit keer thuis te sterk, 29-23.

En dus staat de HSG met 4 uit 4 keurig in de middenmoot. Maar daar willen de roodwitten uit Nordhorn echt niet staan. Behalve de thuiswedstrijden zal er ook een keer een uitwedstrijd gewonnen moeten worden willen we klimmen in de stand.

De doelpunten worden door veel spelers gemaakt. De meeste treffers scoren de beide buitenspelers Lux en Ritterbach, cirkelloper Kalafut en uit de opbouw rij met name Marschall, die toch gebleven is in Nordhorn, en Wasielevski. De nieuwe keeper Ivan Budalic, in de plaats gekomen voor onze Oranje keeper Bart Ravensbergen, die naar 1e bundesliga club F.A. Göppingen vertrokken is, komt nog onvoldoende in het stuk voor.

Dan naar de a.s. 3e bekerronde. Die gaat tegen 1e bundesliga club Bergischer HC en wordt komende woensdag 4 oktober in het Euregium in Nordhorn gespeeld. Aanvang 19.30 uur. Komt dat zien!!!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda