Editie Wijkklikemmerhout

Voor en door mensen oktober 2023

Bekijk de webversie

Graag houden we u met deze gratis WijkKlikEmmerhout Nieuwsbrief op de hoogte van het laatste computernieuws. Maar ook van belangrijke gebeurtenissen in onze wijk en daarbuiten.
Daarnaast delen we de recentste artikelen en tips van de website van:

www.wijkklikemmerhout.nl & www.emmerhoutspringlevend.nl

ons mailadres is: info@wijkklikemmerhout.nl

Helptuonsmeteendonatieklik hier endoeu bijdrage!

Veel leesplezier!





Altijd duidelijke schuifbalken in Windows 11


In Windows 11 worden de schuifbalken pas zichtbaar als de muisaanwijzer erop komt. Dat is lastig scrollen. Zorg dat ze altijd zichtbaar zijn.

Altijd schuifbalken weergeven

Wie graag de schuifbalk gebruikt om door een pagina te scrollen, kan zo zorgen dat de schuifbalken altijd in beeld zijn.

  • Klik op de startknop.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik links op Toegankelijkheid.
  • Klik rechts op Visuele effecten.
  • Klik op het schuifje achter ‘Altijd schuifbalken weergeven'.

Achter het schuifje staat nu ‘Aan’ in plaats van ‘Uit'. Zowel bij het instellingenmenu als bij andere vensters is aan de rechterkant de scrolbalk te zien.





Een ander e-mailadres, wat is belangrijk?


Laat bekenden en instanties op tijd weten dat het e-mailadres verandert.

Een nieuw e-mailadres

Veel mensen gebruiken het e-mailadres dat ze kregen van de provider. Vaak is dat het bedrijf dat ook de tv-aansluiting verzorgt. Soms is het handig te wisselen van provider, bijvoorbeeld bij een goedkoper contract. Let op: in dat geval verandert ook het e-mailadres. Dat kunt u niet meenemen naar een nieuwe aanbieder. Geef uw nieuwe e-mailadres door aan uw contacten en belangrijke (overheids)instanties. Wisselen van provider zonder verplicht nieuw e-mailadres kan wel. Maak daarvoor een account aan bij Gmail of Outlook.com. Die staan los van de providers. Een mailadres bij een van die aanbieders gaat uw hele leven mee.

Meer lezen






Manon Kok wint een computer


Maandagmiddag 4-12-2023 heeft Manon Kok haar winnende computer met toebehoren bij WijkKlikEmmerhout in ontvangst mogen nemen. Voorzitter, Theo Zwiggelaar van WijkKlikEmmerhout, reikte de pc uit.

Manon is gekozen uit 94 deelnemers. Bij de trekking is gebruik gemaakt van een online verloting tool.

Manon is er erg blij mee en kan de pc goed gebruiken voor haar studie. Zo helpt WijkKlikEmmerhout ook de mensen in je buurt.





Windows 12 kan in 2024 verschijnen. Wat mogen we verwachten?

Windows 12 wordt waarschijnlijk Microsofts opvolger van Windows 11. De update zou wel eens sneller daar kunnen zijn dan je denkt.

Geruchten wijzen erop dat deze Windows update in 2024 zou kunnen verschijnen. De mogelijkheid dat Windows 12 zo snel na Windows 11 kan arriveren, werd bij ons positief ontvangen.

Microsofts 'Moments'-updates zullen in ieder geval regelmatig bijgewerkt worden, ondanks dat het nog steeds achterloopt op de jaarlijkse updates die macOS en andere besturingssystemen uitrollen.

W

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda