Diny en Bram Pruim al 65 jaar een gelukkig paar

NIEUW WEERDINGE - Afgelopen zondag was het 65 jaar geleden dat Diny Kamps(88) en Bram Pruim(87) elkaar het ja-woord hebben gegeven in het gemeentehuis van Emmen.


Het echtpaar dat geboren en getogen is in Nieuw-Weerdinge leerde elkaar al op 14 en 15-jarige leeftijd kennen op een zondagavond tijdens jeugdbijeenkomsten van de Baptistengemeente in Nieuw-Weerdinge. Als een magneet werden de twee aan elkaar gekoppeld toen zij samen op de 2e Kruisdiep naar huis fietsten.

De verkeringstijd duurde negen jaar, want het was wachten op een woning. Diny en Bram komen uit een klein gezin met één broer. Hun eigen huwelijk werd bezegeld met dochter Trijnie en schoonzoon Bert, zeggen de twee in koor, want die hoort er ook bij. Tijdens hun huwelijk zorgden die twee voor twee kleinkinderen en inmiddels zes achterkleinkinderen.”

Terwijl Diny, tot dat de dochter werd geboren, werkzaam was bij Grol en Spanjaard, was Bram 45 jaar metaalbewerker. Sporten deden wij nooit, zegt Bram. ,,Wij hebben wel al onze ziel en zaligheid vooral in liefdadigheidsprojecten gestoken als de stichting “Help de Polen” en was 13 jaar koster bij de Baptisten Centrum de Open Poort in Nieuw-Weerdinge”.

Beide echtlieden zijn behoudens wat kleine probleempjes nog redelijk gezond en lopen bijna alle dagen een blokje om of gaan met de auto naar de kleinkinderen. Afgelopen zaterdag werd het 65-jarig huwelijk gevierd met een dinerbuffet met de familie, vrienden en bekenden en zondag was er een speciale bijeenkomst na de kerkdienst en de aanwezigen koffie met gebak werd aangeboden.


Burgemeester Eric van Oosterhout kwam ook even op bezoek om namens de gemeente Emmen de felicitaties en een kopie van de voorpagina van de krant op hun trouwdag, te overhandigen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda