Boordevol programma met sport en show tijdens CAI Exloo

EXLOO - Hippisch Centrum Exloo staat in laatste week van maart in het teken van de mensport. Op de locatie waar vorig jaar het EK vierspannen en WK Paramennen plaatsvond, is traditiegetrouw vroeg in het seizoen - van 28 tot en met 31 maart - een internationale menwedstrijd. Het deelnemersveld is overweldigend groot en de wedstrijd wordt opgeluisterd met een spectaculaire showavond.


Met maar liefst 120 aanspanningen uit 15 verschillende landen belooft het een mooie start van het internationale wedstrijdseizoen te worden. Sinds het EK&WK van vorig jaar is Exloo een nog populairdere wedstrijd geworden. In alle disciplines zijn er rubrieken op twee- en driesterrenniveau. De rubriek enkelspan paard drie sterren is het grootst met 34 combinaties. Dit komt ongetwijfeld omdat de enkelspannen dit jaar een Wereldkampioenschap hebben. Dat geldt ook voor de vierspannen, waarbij de absolute top aanwezig is. De namen van wereldkampioen Boyd Exell en IJsbrand Chardon prijken in die rubriek op de startlijst.

Wedstrijdsport en show
Naast wedstrijdsport wordt het publiek op zaterdagavond 30 maart vanaf 19.00 uur getrakteerd op een hengstenshow van verschillende stamboeken, waarbij tuigpaarden de boventoon voeren. KWPN Regio Tuigpaard Noord toont maar liefst 30 goedgekeurde hengsten, waaronder verschillende kampioenshengsten. Ook het Welsh Stamboek, New Forest Pony Stamboek, AMHR (American Miniature Horse Registry) én het KFPS zijn vertegenwoordigd met verschillende hengsten. Het Barock Pinto Stamboek verzorgt een showblok met verschillende bonte hengsten aan de lange lijnen. Én wordt er een spectaculaire vuurshow gegeven door Working Equitation specialist Marco Boavista.

De toegang is gratis en dat is niet alles, want onder het aanwezige publiek wordt namens Voermeesters nog 300 kg paardenbrok verloot.


Het wedstrijdprogramma
Nadat de deelnemers op woensdag 27 maart zijn gearriveerd, verschijnt donderdag 28 maart de eerste deelnemer al om 8.00 uur in de ring voor het afleggen van de dressuurproef. Die dag komen de VIP-klasse, enkelspan paard (twee- en driesterren), en de pony-enkelspannen driesterren aan start. Op vrijdag 29 maart is het de beurt aan de overige rubrieken, waaronder de twee- en vierspannen. Zaterdag staat in het teken van de marathon. Voor het publiek is de wedstrijd goed te volgen, omdat de hindernissen allemaal rond het wedstrijdterrein liggen. De ontknoping van de wedstrijd is tijdens de vaardigheidsproef op zondag 31 maart. Het ruime terrein maakt het mogelijk dat er twee vaardigheidsparcoursen kunnen worden gebouwd, waardoor de wedstrijd al aan het begin van de middag is afgelopen.

Publiek is op alle dagen van het evenement welkom; de entree is gratis.

Adres: Valtherweg 27A, 7875 TA Exloo
Entree: Alle dagen gratis, ook de showavond zaterdagavond 30 maart
Informatie: www.hippischcentrumexloo.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda