Overzicht amateurvoetbal regio Emmen

SVBC wint en SP Roswinkel verliest

NIEUW DORDRECHT – Terwijl de wedstrijd tussen DVC 59 en JVV wegens slecht weer bij een 0-0 stand werd gestaakt wist SVBC in Oosterhesselen met 3-2 te winnen van VIOS O. De mannen van trainer Henk Hoogenbirk kwamen nog wel op achterstand, maar nam met twee treffers van Reve Peters een 2-1 voorsprong. VIOS O kwam daarna nog wel terug door 2-2 te maken maar Martijn Jalving werd matchwinnen door de eindstand op 2-3 te bepalen. In deze klasse verloor Sp Roswinkel in Gasselte met 3-2 van GKC. SVBC speelt op zaterdag 30 maart uit tegen JVV en op maandag 1 april staan de wedstrijden SVBC – Buinerveen en JVV-Sp Roswinkel op het programma.

Nipte overwinning voor CEC

WINSCHOTEN – In de zaterdag 5e klasse F behaalde CEC een overwinning op BATO. Op sportpark St.Vitusholt in Winschoten wonnen de Compascumers met 1-0 door een doelpunt van Sander de Graaf. CEC-trainer Reinier Pruim: ,,In de 1e helft maakten wij 4 doelpunten die alle vier ten onrechte wegens buitenspel werden afgekeurd. Hadden zelf een penalty moeten krijgen maar kregen wij niet. Ruststand 0 0. In de 2e helft werd de doorgebroken Maurice Kampman vastgehouden, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Maurice kreeg daarna zelf een gele kaart wegens commentaar op de leiding. 5 minuten later maakte de BATO-doelman na een sliding van Maurice een flinke schreeuw zonder dat hij werd geraakt. Wedstrijd gestaakt maar na de pauze werd gestreden om de volle winst en die kreeg CEC ook in de 89e minuut via invaller Sander de Graaf. 0-1 en dat werd ook de eindstand van een wedstrijd waarin vooral de scheidsrechter en grensrechter een dominante rol vervulden.

Bargeres kwam laat op toeren

WAGENBORGEN -- Zoals wel vaker de laatste tijd, moet Bargeres even op gang komen om vervolgens aan het eind van de wedstrijd een grote 9-1 overwinning binnen te halen. De wedstrijd begon rustig, maar na een kwartier viel uit een corner de 0-1 door Jelmer ten Cate. 20 minuten later maakte Rob v.d. Graaf zijn eerste van de middag en vlak voor de rust scoorde hij zijn tweede, maar de mooiste goal van de middag werd gemaakt door Mitchell de Graag. Met een streep plaatste hij de bal van 20 meter in de bovenhoek. 0-3. Na de rust is het Yorick Zweerink die met twee treffers zijn totaal op 36 treffers bracht. 0-6. Hierna werd de verdediging van Wagenborgen uit elkaar gespeeld en hoefde Rob de Graaf alleen nog het laatste tikje te geven. 0-7. Mitchell de Graaf scoorde de 0-8 door een vrije trap in één keer binnen te schieten. Wagenborger Boys mocht nog de eretreffer maken, maar man van de wedstrijd werd Rob van de Graaf door zijn kwartet doelpunten compleet te maken. Eindstand 1-9.

Sc Erica wint en Twedo onderuit

ERICA – In de zondag 2e klasse H wist Sc Erica de thuiswedstrijd tegen VENO met 2-1 te winnen. Halverwege de wedstrijd in Vollenhove stond het al 2-0 door twee treffers van Syb Lathouwers. In de 2e helft bepaalde hekkensluiter VENO de 2-1 eindstand. In deze klasse moest Twedo toezien hoe FC Suryoye-Mediterraneo de Nieuw Amsterdammers in Enschede op een 4-0 nederlaag trakteerde. Komende zondag is Sc Erica vrij en moet Twedo op bezoek bij Germanicus

Weerdinge en EHS 85winnen en Titan Gelijk

WEERDINGE – In de zondag 3e klasse B wist Weerdinge op eigen veld met 4-0 van SVZ te winnen. Nick Kroeze scoorde al vrij snel de 1-0 en wist in de 2e helft de 2-0 te scoren. Vince Jager en Jame Woltman zorgden voor de 4-0 eindstand tegen SVZ dat in de slotfase ook nog rood zag voor Jornt de Vlas. In de deze klasse kwam Titan tot een 1-1 gelijkspel tegen Actief mede dankzij de treffer van Roy Supér in de slotfase nadat Actief op ren 1-0 voorsprong was gekomen. EHS 85 wist de nederlaag van een week geleden tegen Titan snel weer vergeten. De schanskers winst in Groningen met 4-2 van Engelbert te winnen. Voor EHS 85 scoorden Henk Teuben (2x), Jeroen Smit en Andrej Ailovic.

Geen winst voor Schoonebeek en SVV 04

SCHOONEBEEK – In de zondag 3e klasse C wisten Schoonebeek en SVV 04 hun uitwedstrijd niet in winst om te zetten. De ploeg uit Nieuw-Schoonebeek verloor in en tegen Beilen met 3-0 en SVV 04 uit Schoonebeek kon niet winnen van VV Sweel. Daar werd het 3-1 voor de thuisclub met onder anderen twee treffers van Wouter van der Veen. Voor SVV 04 scoorde Bart Moes nog wel de aansluitingstreffer (2-1), maar daarna scoorde Sweel de 3-1 en was de wedstrijd gelopen. Voor maandag 1 april staan de wedstrijden Schoonebeek-Raptim en SVV 04-Oranje Zwart op het programma.

Zwartemeerse Boys verliest

GASSELTERNIJVEEN – In de zondag 4e klasse D moest Zwartemeerse Boys in Gasselternijveen genoegen nemen met een 4-1 nederlaag. Na een 2-0 ruststand liep de thuis in het tweede deel uit naar een 4-0 voorsprong en was het Daimy Ten Velde die in de slotfase nog de eretreffer mocht scoren. Eindstand 4-1. De ander wedstrijd in deze klasse tussen Weiteveense Boys en Nieuw-Buinen werd afgelast. Voor maandag 1 april staat de inhaalwedstrijd Zwartemeerse Boys – Weiteveense Boys op het programma

FC Klazienaveen onderuit in

ROUVEEN – Ja……, helaas voor FC Klazienaveen een 2-0 nederlaag tegen Sc Rouveen, maar gezien de eerste helft onterecht, volgens Klazienaveen trainer Michel Kerkdijk. ,,In de eerste minuut kregen wij al een grote kans, maar Jesse Zwart schoot helaas naast. We wisten veel druk op de bal te zetten en creëerden een aantal kansen. Bij twee hoekschoppen werd de bal nog van de lijn gehaald waarvan eentje zelfs over de lijn was, maar werd geen doelpunt toegekend. De 2e helft gaf helaas een ander beeld. We werden slordig en verloren veel te vaak de afvallende ballen. Via een verre ingooi en matig ingrijpen werd het 1-0. De 2-0 viel helaas ook daarna door dat wij meer risico gingen nemen. De teleurstelling overheerst wel, want er had meer in gezeten”.

DZOH onderuit tegen lager geplaatste GVAV Rapiditas

GRONINGEN - DZOH liep zaterdagmiddag in Groningen tegen een 3-0 nederlaag op tegen GVAV Rapiditas. DZOH keek na een kwartier al tegen een 1-0 achterstand aan en bereikte daarmee ook de rust. Na de thee moest de ploeg van trainer Karlo Meppelink op jacht naar de gelijkmaker, maar in plaats van 1-1 wist GVAV Rapiditas in de slotfase de 2-0 te scoren en daarmee de wedstrijd in het slot zette en zelfs de eindstand nog op 3-0 bepaalde. Dat werd ook de eindstand en daardoor staat DZOH nu vierde met 29 punten en een punt achterstand op de nummer drie HZVV dat wel een duel minder speelde. Zaterdag 6 april speelt DZOH thuis tegen Winsum.

Winst en verlies in zondag 5D

NIEUW DORDRECHT – Terwijl de wedstrijd tussen DVC 59 en JVV wegens zeer slechte weersomstandigheden bij een 0-0 stand werd gestaakt wist SVBC in Oosterhesselen met 3-2 te winnen van VIOS O. De mannen van trainer Henk Hoogenbirk kwamen nog wel op achterstand, maar namen met twee treffers van Reve Peters een 2-1 voorsprong. VIOS O kwam daarna nog wel terug door 2-2 te maken maar Martijn Jalving werd matchwinner door de eindstand op 2-3 te bepalen. In deze klasse verloor Sp Roswinkel in Gasselte met 3-2 van GKC.