Korte impressie van ANGO infomarkt zaterdag 20 september 2014

EMMEN - Op zaterdag 20 september hield de afdeling ANGO NOORD voor het eerst in het “Hampshire Hotel” een infomarkt. Om precies 10.00 uur opende Wethouder B.D.Wilms met een toespraak de informarkt, waar maar liefst 56 standhouders van verschillende organisatie,s aan deel namen.


Ook de OSOG had daar een leuke stand ingericht, waar door 4 medewerkers informatie aan het publik is gegeven. Middels een power point presentatie was de nieuw uitgegeven flyer te lezen. Er werden enkele demonstratie,s gegeven op het gebied van rolstoelsporten en zelfs stijldansen etc. Het publiek onze doelgroepen mensen met een beperking de grootste moeite hadden het “Hampshire Hotel”aan de van Schaikweg 55 in Emmen te kunnen bereiken.

Alle spoorwegovergangen van de NS waren de gehele dag afgesloten, en veel burgers niet goed wisten waar ze in Emmen nog wel langs konden rijden. Ook erg jammer dat er mede daardoor enkele standhouders het zonder afzegen lieten afweten. Zelfs de WMO-raad die wel hadden besproken, schitterden van afwezigheid. Wel een gemiste kans omdat er bezoekers steeds bij de OSOG stand kwamen om te vragen waar de mensen van de wmo bleven. De OSOG medewerkers viel op dat ook andere raden niet deelnamen aan deze infomarkt, terwijl ze een zo belangrijke functie voor het algemeen belang zouden moeten dienen. Er zijn goede gesprekken gevoerd,maar ons is gebleken dat er veel burgers zijn die helemaal geen notie hebben wat er staat te gebeuren, en bij wie ze moeten aankloppen als er iets niet duidelijk is. Dus nog veel werk te doen is voor tal van organisatie,s om het publiek te gaan informeren. Wij van de OSOG hebben vele vragen beantwoord, en waar wij geen antwoord op konden geven doorverwezen naar de instantie,s waar de vraag thuis hoort .

Op 1 oktober staat ook de OSOG op de ouderenbeurs in Hotel Emmen van der Valk, daar kan iedereen weer als vanouds aan onze medewerkers met vragen terecht. Op woensdagmiddag 8 oktober houden wij samen met het UBE zelf een “Themamiddag “ Wethouder dhr. J.Bos zal daar WMO 2015 gaan toelichten. Ook dhr. G.Groen zal ingaan op vragen over Zorg en welzijn en toegankelijkheid. Hij met een 5 tal andere personen, zoals Sedna en Stichting Mee, KBO, UBE zullen zitting nemen in een door ons gevormd panel. Mis deze kans niet en kom naar “De Opgang” PKN kerk Mantingerbrink 199 wijk Bargeres Emmen Aanvang 13.30 uur tot 16.30 uur Gespreksleider is: dhr. Reinder Koops. De koffie/thee en zelfs een consumptie staan voor u klaar zonder kosten! Wij OSOG bestaan 30 jaar (opgericht 26 juli 1984). Dat vieren wij op bescheiden schaal deze middag met u. Het OSOG bestuur. Kijk ook eens op onze website:www.osog.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda