Verkeersregelaar zorgt voor soepele doorstroming

EMMEN – Wie regelmatig door de nieuwe tunnel op de Hondsrugweg rijdt kent inmiddels de verkeersregelaar op de kruising Hondsrugweg/Westenescherstraat. Op een soepele en ontspannen wijze weet Bert Neutel(59) uit Bargeres voor een goede oversteek van wandelaars en fietsers mogelijk te maken.


Met een vriendelijk woord en of groet voor iedereen zorgt hij er voor dat iedereen zijn aanwijzingen opvolgt, ook al zit er toch soms nog wel eens een moeilijk persoon tussen, reageert Bert Neutel. ,,Maar ik sta daar toch steeds weer boven, want ik sta er elke dag met heel veel plezier. Ik maak graag een praatje met de mensen die willen oversteken zonder de veiligheid voor hen en de automobilisten uit het oog te verliezen.

Ik stond aanvankelijk als parkeerwachter namens de BAM op de parkeerplaats bij de Holdert, maar moest op gegeven moment oudere mensen helpen oversteken naar de Holdert. Helaas was dat plotseling niet meer nodig. Ik werd werkloos, maar gelukkig was mijn sollicitatie bij Timmerman Traffic Buinerveen succesvol en werd ik geposteerd op deze kruising.”

Dat Neutel die inmiddels via een cursus als gediplomeerd verkeersleider actief is, was niet zijn droombaan, want hij was vrachtwagenchauffeur bij een horecaleverancier. Na een periodieke bedrijfskeuring kreeg hij geen gezondheidsverklaring meer en kon zijn favoriet beroep niet meer uitoefenen. Dat heeft hem toen veel pijn gedaan. Inmiddels is zijn werk niet ongemerkt gebleven, want als straks de tunnel klaar en zijn werk er dan ook weer opzit is, kan Neutel, die ook als vrijwilliger zeer actief is bij de Bleerink, waaerschijnlijk direct bij een ander bedrijf aan de slag. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda