Erkenning Mantelzorgvriendelijk voor Drenthe

ASSEN - Drenthe heeft als eerste provinciale organisatie de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen van Stichting Werk&Mantelzorg. Gedeputeerde Ard van der Tuuk heeft tijdens de slotbijeenkomst iAge, waarvan de campagne Drenthe Mantelzorg Vriendelijk onderdeel uitmaakt, de Erkenning in ontvangst genomen.


Steeds meer mensen combineren werk met mantelzorg. De komende tien jaar zal het aantal mantelzorgers verdubbelen van één op de acht naar één op de vier. ‘Dit kan een probleem worden voor de Drentse economie, met name voor het MKB Drenthe wil bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van werkende mantelzorgers en oog en oor hebben voor de knelpunten die de combinatie van arbeid en zorg met zich meebrengen. Daarom is vorig jaar de bewustwordingscampagne 'Drenthe Mantelzorgvriendelijk gestart, aldus gedeputeerde Ard van der Tuuk'.

De campagne maakt deel uit van iAge, een internationaal project waarin samen is gewerkt om mensen in een krimpende en vergrijzende omgeving zo lang mogelijk sociaal en economisch actief te houden. Door de campagne gaan steeds meer werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek. De provincie Drenthe heeft als werkgever zelf ook extra aandacht besteed aan het thema werk en mantelzorg. Er is onder andere een onderzoek gehouden onder de medewerkers en leidinggevenden van de provincie. Daaruit blijkt dat één op de zes medewerkers mantelzorger is of is geweest.

Mantelzorg wordt onderdeel van de functioneringsgesprekken. Daarnaast wordt nog meer gekeken naar maatwerkoplossingen, zodat de mantelzorger zo optimaal mogelijk kan blijven functioneren. Er zijn al flexibele werktijden, mogelijkheden om thuis te werken, etc. Het onderzoek en het (structureel) onder de aandacht
brengen van het thema mantelzorg heeft geresulteerd in deze Erkenning.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda