Vier mei comité voortvarend aan de slag

EMMER-COMPASCUUM - Tijdens de tweede en derde bijeenkomst van het 4 mei comité Emmercompascuum zijn een aantal zaken verder uitgewerkt. Er komt een stille tocht vanaf marktplein toot aan begraafplaats Runde. Verenigingen en schooldelegaties zijn hierbij welkom, ook de bevolking van Emmercompascuum natuurlijk, hoe meer hoe liever.

Er zal een herinneringsmonument gemaakt worden ter gedachtenis aan oorlogsslachtoffers. Er zijn al contacten en gesprekken geweest met steenhouwers uit de regio. Een iets kleiner monument op het marktplein is ook bespreekbaar. Een voorstel model van het comité zal nader worden uitgewerkt

De gemeente Emmen stelt jaarlijks hiervoor een subsidiebedrag ter beschikking. Ook Plaatselijk Belang is bereid mee te werken. Burgemeester Bijl en zijn ambtenaren zijn ook enthousiast maar hij kan dit jaar helaas geen toespraak houden.

Getracht wordt het straatje naar de aula te laten repareren, terwijl ook de verlichting, riool en parkeerruimte voor verbetering vatbaar zijn. Gepoogd wordt alles voor 4 mei voor elkaar te krijgen want dit jaar is een jubileum jaar: 70 jaar na bevrijding 1945.

Geert Bos, Jan van Vondel, Harm van der Heide, Rene Berendsen, Hans Bloemsma, Hans Bults en Herry Thole

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda