Nieuw Buinen te zwak voor combinatieteam FC Emmen

Emmen - Het combinatieteam van FC Emmen had weinig moeite met de zondag eersteklasser Nieuw Buinen. Het werd 7-0. Vooral in de eerste helft toonden de Emmenaren zich bijzonder gretig en vonden in deze periode zes keer het net. Na de pauze was de scherpte bij de afwerking aanmerkelijk minder zodat de uitslag op 7-0 bleef steken.

Overrompeld
Nieuw Buinen werd in de eerste helft vooral overrompeld door de rechterkant van FC Emmen waar Leandro Resida en Elson do Rosario Almeida de Buner verdedigers voor onoplosbare problemen stelden. Binnen een kwartier stond het mede daardoor reeds 4-0. In de eerste minuut opende Jurjan Mannes de score waarna Bart de Groot uit een strafschop wegens een overtreding op Resida voor de 2-0 zorgde. Daarna was het de beurt aan Arjen Hagenauw die de 3-0 en 4-0 voor zijn rekening nam.

Aan de 3-0 ging een voorzet van Resida vooraf en bij de 4-0 strafte hij een verdedigingsfout in tweede instantie af. Hagenauw speele alleen de eerste helft en maakte een prima indruk. Henk Bos, de andere huurling van FC Groningen, speelde negentig minuten. Elson do Rosario Almeida scoorde koppend uit een vrije trap van Jurjan Mannes de 5-0. Kort daarvoor maakte de Emmer rechtsback indruk door twee keer de verdediging van Nieuw Buinen te overlopen maar de voorzetten mislukten beide malen jammerlijk. Leandro Resida maakte kort voor rust het halve dozijn vol.

Weersomstandigheden
Na de pauze, onder meestal barre weersomstandigheden, ging FC Emmen eigenlijk op dezelfde voet voort alleen ontbraken nu de doelpunten. Kansen waren er voldoende maar de afwerking was onder de maat. Het bleef bij een treffer van Jurjan Mannes die een vrije trap na een overtreding net voor de zestien op Resida ineens inknalde: 7-0. Matthijs Hensens raakte in de slotfase nog de staander terwijl Nieuw Buinen dicht bij de eretreffer was maar een schot van grote afstand belandde op de lat.

FC Emmen-Nieuw Buinen 7-0. 1. Mannes 1-0, 6. De Groot (strafschop), 8. Hagenauw 3-0, 14. Hagenauw 4-0, 21. Almeida 5-0, 37. Resida 6-0, 64. Mannes 7-0.

FC Emmen: De Ruiter; Almeida, Boekholt, De Groot, Bangura (46. Komduur), Gall (80. Nijkamp), Bos, Mannes, Resida (80. Reinders), Hagenauw (46. Hensens), Barrie.