Lefier kan bouwen in Panstraat

EMMEN - Er kan door Buurtbewoners geleefd worden met de bouw van een wooncomplex voor mensen met een verstandelijke beperking in Emmermeer een wijk in Emmen.


De gemeente heeft een vergunning verleend en hier is geen beroep ingesteld. en Inmiddels is het besluit onherroepelijk geworden en kan de bouw beginnen. Het gaat om twee bouwlagen en 24 appartementen dat moet komen op een braakliggend terrein aan de Mr. Panstraat, een straat tussen de Nijkampenweg en de Weerdingerstraat.

Angelslo
Het plan komt bij Promens Care. Zij wilen er 24 van haar cliënten in laten wonen die nu nog op plekken in de Emmer wijk Angelslo gehuisvest zijn. Voor alle betrokkenen zou het goed zijn als zij bij elkaar in één pand worden ondergebracht. Er is in In Angelslo is geen bouwkavel die geschikt is.

Er kan24 uur per dag een beroep worden gedaan op de begeleiding van Promens Care. In het nieuwe pand moet ook een ruimte komen voor de slaapwacht. De cliënten gaan overdag naar de dagbesteding of de sociale werkvoorziening.

Lefier
Na overleg met de buurtbewoners wordt het pand iets verder van de straat gebouwd en Lefier moet het pand laten bouwen en tevens wordt Lefier ook verhuurder. Hoewel bij de gemeente alle procedures zijn getekend, is bij Lefier de kogel nog niet door de kerk. Dit bevestigt woordvoerster Bulstra. De bedoeling is dat er volgende maand een besluit komt en wordt voorgelegd aan de raad van commissarissen van de woningbouwcorporatie.

(foto bron Dagblad van het Noorden)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda