Dierenpark Emmen viert 80e verjaardag

EMMEN - Op 16 mei viert Dierenpark Emmen haar 80e verjaardag. Daarom is het de hele maand mei feest in het park. In 1935 opende het Noorder Dierenpark haar poorten en het is sindsdien van groot belang geweest voor Emmen. Als je in Nederland vertelt uit Emmen te komen, krijg je Dierenpark Emmen als reactie.


Het dierenpark is het uithangbord van Emmen. Toen het park in 1985 de prachtige tropische vlindertuin opende, werd Emmen Vlinderstad. Tachtig jaar maakte het park deel uit van het centrum. En dat vieren we deze maand.
Op 16 mei zelf zal Dierenpark Emmen in het teken staan van het feestje dat bij een verjaardag hoort. Het is dan natuurlijk prachtig versierd, het zorgt voor traktaties en er zijn extra activiteiten en feestelijkheden voor jong en oud. Het wordt een echt verjaardagsfeestje.

Ontvangst Neila en Babu

Neila het nijlpaard en Babu de baviaan persoonlijk ontmoeten? Bij de entree van Dierenpark Emmen verwelkomen Neila en Babu je met open armen.

Dierpresentaties
De dierverzorgers zetten op deze feestelijke dag ook de dieren in het zonnetje. Zij worden natuurlijk getrakteerd op wat lekkers. Leeuwen om 12:30 uur, mantelbavianen om 13:00 uur, olifanten om 13:30 én 15:30 uur, nijlpaarden om 14:00 uur, de pelsrobben om 14:30 uur en de savannedieren om 16:00 uur.

Kijkjes achter de schermen
Bij verschillende dieren mag je achter de schermen een kijkje nemen.

Theatervoorstellingen
In het kindertheater verzorgt Bert the Magicman om 13:00 en 15:00 uur een spetterende magic show. In het theater van Speelexpeditie Yucatán treden Neila en Babu om 14:30 en 16:00 uur op met hun theatershow.

Schminken
Laat je feestelijk schminken als je lievelingsdier!

Brilberenspel
Bij de brilberen kun je je kennis over brilberen testen. Weet jij het meest over deze prachtige dieren en zet jij de beste score van de dag neer?

Afrikar
Bij de savanne staat de Afrikar waar je van alles te weten komt over de dieren op de savanne. Je mag vachten, veren en eieren bekijken en vasthouden en al je vragen over de savannedieren stellen.

Zien we je ook op 16 mei en vier je ons feestje mee?

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda