Weer themadagen in Veenpark Barger Compascuum

BARGER COMPASCUUM â


De brand bij de bakkerij blijkt te zijn aangestoken en er schijnt een zeer bekende boef in Groningen te zijn ontsnapt. Een mooi moment is dan ook wel dat de veldwachter zich voorbereid op de komst van een zuster van het Wit gele kruis voor de ziekenverzorging in Bargermond. Terwijl de plaatselijke brandweer heel attent het veengebied afzoekt of er ergens brand ontstaat, is er ook weer de jaarlijkse wijding van de landbouwvoertuigen van de dorpelingen. In overleg met het Bisdom worden nu ook automobielen, motoren en fietsen met hulpmotoren worden gezegend zodat de bestuurders altijd weer veilig thuis zullen komen.

Op het park worden op verschillende plaatsen ook weer demonstraties gegeven hoe er vroeger in het veen en op land werd gewerkt. Zo kan men het turfsteken bewonderen en het op stapelen op het zetveld om de turf goed te laten drogen. Er wordt dan ook uitleg gegeven over hoe er vroeger met de verschillende gereedschappen moest worden gewerkt.


Het Veenpark is vandag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en vandaag en morgen worden de laatste theamdagen van dit seizoen gehouden. Op het park kunt u ook een rondrit maken langs de verschillende thema’s met de speciale trein en een bezoek aan het Harmonium Museum is ook zeker de moeite waard.

Zaterdag 26 augustus 2017 is het gedeelte van het park waar de plaggenhutjes staan, vanaf 16:00 uur vrij toegankelijk voor bezoekers van het Accordeon & Trekzak festival. Ook de reguliere bezoekers van het Veenpark die al eerder die dag zijn gekomen, kunnen uiteraard deze unieke muzikale avond meebeleven. Het Accordeon & Trekzak Festival vindt plaats van 16:00 tot 23:00 uur en zal worden afgesloten met een fakkeltocht. De toegang is gratis. (Zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda