Geslaagde Oogstdag Roswinkel

ROSWINKEL – De jaarlijkse oogst dag op de akkers aan de Roswinkelerstraat hadden afgelopen zondag over belangstelling niet te klagen. Achter de boerderij van Harm Joling was het weer een drukte van jewelste bij de verschillende demonstraties met allerlei landbouwwerktuigen uit vroegere jaren. Natuurlijk werd op verschillende manieren gedemonstreerd hoe vroeger het koren gemaaid werd.


Deels met de aflegger en paarden en deels met de zeis, het wellen, het binden van de schoven en tenslotte opgezet om te drogen. Maar ook de zelfbinder ontbrak deze middag niet.

Ook het vlegeldorsen en dokken binden en de geubel waarmee in de schuur verschillende machines werden aangedreven. Natuurlijk moest het koeren ook geschoond of verhakseld worden als voer voor het vee, maar ook om te gebruiken in de beddenstee als matrasvulling. Al met al weer een leerzame dag in Roswinkel waarbij een drankje en de gebruikelijke spekdikken terwijl het plaatselijke orkest Amoroso voor muzikale ondersteuning van deze oogstdag zorgde.
(foto Heintje Wolbers) ZIE OOK HET FOTOBOEK

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda