Herfstfabriek in Veenpark bol van overdekte activiteiten

BARGER COMPASCUUM - Vier dagen in de Herfstvakantie, op 17, 23, 24 en 25 oktober! In de twee weken Herfstvakantie is de grote fabriek in het Veenpark omgedoopt tot HerfstFabriek. Deze extra 800 m2 overdekt plezier voegen ze speciaal voor 4 dagen in de Herfstvakantie toe.



Kom binnen kijken en helpen want de winter staat voor de deur. De HerfstFabriek staat in het teken van de voorbereiding op de winter. Vroeger begonnen de mensen al in de herfst met de voorbereidingen voor de winter. Ze moesten zorgen voor voldoende eten en turf voor in de kachel. In de winter was er weinig werk. Dan probeerden ze dingen zelf te maken, voor zichzelf of om te verkopen en zo wat extra geld te verdienen.

Al die dingen zijn in de Herfstvakantie in de fabriek verzameld en kunnen ook door de kinderen zelf worden gedaan. Want het is natuurlijk leuk en leerzaam om te zien hoe dat allemaal ging, maar nog leuker is het om zelf te helpen! Dat kan en mag in De HerfstFabriek. In de fabriek zit de directeur op zijn kantoor en zijn de mensen aan het werk. Ze doen allerlei dingen voor de winter. Ze maken appelmoes en malen koren. Ze stoppen sokken en kantklossen. Ze stapelen turf en bakken pannenkoeken. Er zijn tientallen activiteiten, het is te veel om op te noemen.

Behalve voor het harde werken is in deze fabriek ook tijd voor spellen en knutselen. Er zijn veel activiteiten voor jong en oud. Op de website van het veenpark, www.veenpark.nl, staat de bijgwerkte lijst. Natuurlijk is de rest van het grote museumpark ook normaal geopend en rijden de smalspoortreinen en vaart de boot. Kan iedereen op bezoek bij de klompenmaker, de turfsteker, de bakker en de kruidenier. Er is veel te zien, zowel binnen als buiten. De vaste expositie Veenomenale Hondsrug in het hoofdgebouw vertelt alles over veen en vervening in Drenthe.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda