Geslaagde sponsoravond SVBO

BARGER OOSTERVELD - Het thema van de sponsoravond van SVBO was deze keer Sportcafe SVBO in de kantine van de zondag 1e klasser. Speciaal voor onze sponsoren kwamen 4 topsporters, die een sterke historische binding hebben met de regio Emmen, naar onze club om te praten over hun carriere. Deze avond werd geleid door de flamboyante en humoristische oud-FC Emmen en SC Veendam voorzitter Henk Eising. Ondersteund door mooie fotoâ??s en beelden stelde Henk vragen over hun carrières en leuke anekdotes naar boven halen!

Henk Eising


De topsporters die deze avond aanwezig zijn:
Gert JakobsGert Jakobs is een voormalig wielrenner uit onze provincie Drenthe, die vijf keer deelnam aan de Tour de France met de PDM-ploeg en de ronde vier keer uitreed. Jakobs werd gezien als superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel. In 1984 deed Jakobs samen met Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts mee aan de Olympische Zomerspelen in Amerika. Het viertal wist op de 100km ploegenachtervolging een vierde plaats te halen. Hij is vaste tafelgast bij het RTL programma Tour du Jour.

Dick Lukkien

Dick Lukkien is sinds juli 2016 hoofdtrainer bij FC Emmen. In 2018 wist hij met zijn ploeg voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Het lukte hem om zich met FC Emmen in dit eerste seizoen rechtstreeks te handhaven. Als speler kwam hij van 1991 tot 1996 uit voor BV Veendam. Hierna keerde Lukkien terug naar de amateurs en speelde hij achtereenvolgens bij SVBO, VV Appingedam, VV Veendam 1894 en VV HSC.

René Grummel

René Grummel is sinds 2015 assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding bij FC Emmen. De oud profvoetballer heeft zijn gehele carrière bij FC Emmen gespeeld en is na Michel van Oostrum de recordhouder met de meest gespeelde wedstrijden voor FC Emmen. Voor en na zijn professionele loopbaan heeft hij voor SVBO gespeeld en is hij zowel assistent trainer van het eerste elftal als jeugdtrainer geweest. Een clubicoon voor zowel SVBO als FC Emmen.

Antoine van der Linden

Antoine van der Linden maakte zijn profdebuut in het seizoen 1997/1998 voor Sparta Rotterdam.
Na drie seizoenen bij Sparta vertrok hij in 2000 naar het Engelse Swindon Town. Hier heeft hij één jaar gespeeld en toen keerde de verdediger terug naar Nederland. Hij speelde vervolgens 2 jaar bij FC Emmen en 4 jaar bij FC Groningen. Daarna speelde hij voor het Portugese CS Marítimo Funchal en Heracles Almelo waarmee hij in 2012 als aanvoerder de bekerfinale verloor. In 2012 keerde hij weer terug bij zijn oude club FC Emmen, waar hij na één seizoen in 2013 zijn profcarrière beëindigde. Een unieke mix aan topsporters dus! Het werd dan ook een gezellige en gedenkwaardige avond.(zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda