Schoonebeek en Sleen delen de punten

SLEEN - Na de overwinning tegen Balkbrug in de eerste wedstrijd, moest Schoonebeek op bezoek bij Sleen. Sleen had de eerste twee wedstrijden gewonnen dus vooraf werd veel spektakel verwacht. Na een leuke en spannende wedstrijd, die vooral in de tweede helft op en neer golfde, werden uiteindelijk de punten gedeeld, 1-1.

Niek Huser legt aan voor de 0-1.(foto Peter Striper)

Schoonebeek begon goed aan de wedstrijd, het zette Sleen direct onder druk. Sleen leek overrompeld en kwam niet van de eigen helft. In de derde minuut leverde dit al de openingstreffer op. Nadat de bal wederom snel veroverd was, kon Justin Katuin Niek Huser “wegsteken”. Huser schoot vanaf de zestien onhoudbaar binnen, 0-1. Na deze openingstreffer liet Schoonebeek de teugels iets vieren waardoor Sleen beter in de wedstrijd kwam. Dit leverde Sleen ook een aantal kansen op; in de 16e minuut kon Hayri Heling een lage voorzet net niet binnen tikken bij de tweede paal, en in de 36e minuut kopte Jasper Ruinemans een voorzet van Heling voorlangs. Gescoord werd er in de eerste helft niet meer zodat er met 0-1 gerust werd.

Sleen paste in de tweede helft de tactiek van Schoonebeek toe, en overrompelde Schoonebeek in het begin. Vooral invaller Ranil Briek glipte keer op keer langs zijn directe tegenstander Mike Stam. In de 46e en 48e minuut minuut kon Ruinemans tot twee keer toe niet de voorzetten van Briek tot doelpunt promoveren. Ook een afstandsschot van Jeroen Mens werd door doelman Martin Berens uit de kruising geplukt. Nadat de Sleen-storm was gaan liggen kreeg ook Schoonebeek weer kansen. In de 52e minuut kopte Leon Steffens een vrije bal van Justin Katuin net over de deklat. Het spel begon steeds meer op en neer te golven, met af en toe hachelijke momenten voor beide doelen.

In de 73e minuut werd Leon Steffens door Leon Heegen alleen voor doelman Niels Kloppenburg gezet, maar Kloppenburg kon nog net de inzet van Steffens keren. In de 78e minuut viel de verdiende gelijkmaker; Ruben Zijnge werd de diepte ingestuurd, en zijn inzet betekende de 1-1. Hierna had Remco Huser twee keer de mogelijkheid om de winst voor Schoonebeek veilig te stellen. Beide keren op aangeven van Leon Steffens, maar ook beide keren verhinderde doelman Kloppenburg de pogingen. In de blessuretijd was de laatste mogelijkheid voor Sleen, maar Jesmer Warmolts werkte de voorzet van Ruinemans over het doel.

Na een enerverende wedstrijd was het publiek de grote winaar, en met de terechte puntendeling waren er deze middag geen verliezers. Ook was het wel duidelijk dat deze teams bovenin de vierde klasse gaan meedoen dit seizoen. Volgende week krijgt Schoonebeek DSC’65 op bezoek, Sleen gaat op bezoek in en tegen Balkbrug.