NNGE brengt klassiek naar Forever Akoestisch

EMMEN - Het Noord Nederlands Gitaarensemble, dat bestaat uit klassiek geschoolde amateurgitaristen uit de drie noordelijke provincies, treedt op zondagmiddag 14 april op tijdens Forever Akoestisch in het Atlas Theater in Emmen. Het gitaarorkest doet dat samen met Jungle of Roots, DaIrish Folk en Rolink en Verpalen.


Dirigent van het NNGE is Erik Westerhof. Hij studeerde klassiek gitaar aan het Stedelijk Conservatorium Groningen. In 1983 behaalde hij het einddiploma Uitvoerend Musicus. Tijdens zijn studie vormde hij samen met Remco de Haan het bekende Gronin¬gen Guitar Duo. Van 2009 tot mei 2011 vormde het Groningen Guitar Duo, samen met het Z.o.o. Guitar Duo, het Duelling Duos Guitar Quartet.

In 1999 richtte Westerhof0507 het Noord Nederlands Gitaarensemble op, waar hij ook dirigent van werd en sinds 2011 van het eveneens door hem opgerichte Noord Nederlands Jeugd Gitaarensemble.

Het NNG treedt regelmatig op tijdens concerten in Groningen als bij festivals. Soms wordt er ook samengewerkt met zangers of zangeressen en andere muziekinstrumenten.

Op het repertoire staan werken van klassieke componisten als Mozart, Bach en Granados maar ook hedendaagse componisten als Charlton en Svoboda. Tijdens het diner na afloop treedt Groundhog Day op.

Tickets voor Forever Akoestisch zijn verkrijgbaar via https://www.atlastheater.nl/voorstellingen/voorstelling/reserveren/?performanceId=185402 of aan de kassa van het theater.

Foto: Het Noord Nederlands Gitaar Ensemble onder leiding van dirigent Erik Westerhof treedt op tijdens Forever Akoestisch. (Eigen foto).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda