Groundhog Day op Forever Akoestisch

EMMEN - Twee vrienden, muziekliefhebbers en festivalgangers, de Emmenaren Ben Helle en Martin Schoemaker, besloten in 2020 tijdens de Corona lockdowns om samen muziek te gaan maken. Het gitaarduo noemt zich Groundhog Day, de dag die in Amerika gevierd wordt dat de winter voorbij. Op zondag 14 april treedt Groundhog Day op tijdens Forever Akoestisch in het Atlas Theater in Emmen.


Groundhog Day met Ben Helle en Martin Schoemaker. (Foto Janet Luttmer)

De twee enthousiaste muzikanten, gewapend met twee akoestische gitaren, een mondharmonica en vooral veel lol, spelen de mooiste nummers van hun muzikale helden. “Van Bruce Springsteen en U2 tot Pearl Jam en Oasis”, zegt Martin Schoemaker. “Ook Doe Maar, Bob Marley, De Dijk en Goldband komen voorbij. We spelen geen ingewikkelde solo’s of virtuoze gitaarpartijen, maar brengen met veel plezier vooral veel lekkere nummers.”

Groundhog Day begon in 2022 met optreden. “Hoogtepunten waren het Ontluikfestival in het Rensenpark in Emmen, 25 jaar Rue de la Gare in het voorprogramma van Lee Towers, BusPop in Emmen en C’est la Vie bij de Rue.”

Volgens de bandleden zelf missen ze soms nog wel eens een akkoord, “maar we raken altijd de juiste snaar.” Gropundhog Day treedt op tijdens het diner na afloop van het mini-festival.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda