Sinterklaas groots ontvangen in Nieuw Amsterdam

NIEUW AMSTERDAM - Nadat Sinterklaas in Emmermeer weer kennis gemaakt had met de kinderen in de wijk vervolgde de goedheiligman met zijn zwarte pieten zijn reis door Drenthe. Eenmaal weer terug op de pakjesboot ging het richting Nieuw Amsterdam waar het kon aanleggen voor het marktplein. Daar stonden duizenden kinderen met ouders en/of opaâ??s en omaâ??s ondanks de koude wind uren te wachten om Sinterklaas te ontmoeten.


Het duurde ruim een uur voordat Sinterklaas vanaf de kade langs alle kinderen op het podium arriveerde en daar werd begroet door Bas Kamst, de voorzitter van de ondernemersvereniging Nieuw Amsterdam. Voor de aankomst van Sinterklaas waren al een aantal pieten gearriveerd die per ongeluk een aantal schoenen van collega zwarte pieten uit Spanje hadden meegenomen.

De twee hadden de schoenen van Sinterklaas gekregen om in Spanje te oefenen op de schoorstenen. De zwarte pieten die op de boot zaten bij Sinterklaas hadden nu pantoffels aan en waren blij dat zij hun schoenen weer aan konden trekken. Uiteindelijk kwam alles nog weer goed en vertrok Sinterklaas later op de middag weer richting zijn tijdelijke residentie in de gemeente Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda