Drents kunstpodium Into Nature ontvangt een omvangrijke toekenning van het landelijke Mondriaan Fonds

ASSEN - Into Nature heeft een substantiële toekenning gekregen van het Mondriaan Fonds binnen de regeling Kunstpodia Basis. Niet eerder kreeg een Drents kunstpodium zulke substantiële erkenning, voor de periode 2025-2028 ontvangt de organisatie jaarlijks 225.000 euro. Samen met de doorgaande steun van de provincie Drenthe vormt deze erkenning de basis voor een divers programma. De adviescommissie van het Mondriaan Fonds over de toekenning: - De programmering van Into Nature verhoudt zich overtuigend tot actuele maatschappelijke en ecologische vraagstukken - .


Artistiek leider Hilde de Bruijn over de toekenning: “De afgelopen jaren hebben we met Into Nature hard gewerkt aan onze landelijk bekende internationale buitententoonstelling, maar ook aan het betrekken van de mensen die in Drenthe wonen en aan ontwikkelkansen voor makers in de cultuursector in het noorden van Nederland. Dat we hier nu op mogen voortbouwen is een fantastisch vooruitzicht. Met ons programma snijden we op een toegankelijke wijze uitermate relevante vraagstukken aan. Onze tijd vraagt om een verandering in de relatie tussen onszelf en de rest van de wereld. Kunst kan hieraan bijdragen door de verbeeldingsrijke blik van kunstenaars. Kortom, dit is een geweldige ontwikkeling voor Into Nature, en zeker ook voor de makers en cultuurliefhebbers.”

Het nomadische kunstpodium Into Nature is werkzaam in de provincie Drenthe. In het programma worden (inter)nationale hedendaagse kunst, landschap en actuele maatschappelijke vraagstukken met elkaar verbonden. Into Nature heeft bekendheid gekregen met het realiseren van buitententoonstellingen, telkens in een ander Drents gebied. Hiervoor onderzoeken, visualiseren, bevragen en becommentariëren toonaangevende kunstenaars het landschap. Ze maken veelal nieuw werk, specifiek voor de context en locatie. Sinds 2022 is er ook een doorgaand programma met beginnende kunstenaars uit de noordelijke regio en heeft Into Nature het Netwerk Cultuur & Natuur opgezet, dat gericht is op talentontwikkeling in de noordelijke regio

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda