Reinder Renting winnaar voordrachtwedstrijd ’t Aol’ Volk

EMMEN - Het was Drents, het waren kinderen en het waren gedichten, waarvan het publiek vrijdagavond in de grote zaal van "De Muzeval" kon genieten. De 34 kinderen die door de voorronden waren gekomen deden goed hun best bij de voordrachtwedstrijd die de Drentse vereniging " 't Aol'Volk" elk jaar organiseert.

Ook elk jaar weer nieuwe, speciaal voor de kinderen geschreven gedichten, vaak heel actueel, zoals een gedicht over pesten, over crisis en baanverlies van pa en natuurlijk over zwarte Piet. Vaak over hun hobby als voetbal, turnen, dansen, paardrijden of over hun zwakheden als nagelbijten en snoepen. soms ontroerend, grappig, soms heel serieus.

Tussen het voordragen door kon het publiek genieten van de jeugd-en kinderdansgroepen van "'t Aol'Volk" en tijdens het juryberaad konden alle aanwezige kinderen zich even uitleven op de muziek van blaaskapel "Hollands Geweld".

De jury Aagje Blink, Ineke de Jong en Harm Jan Lesschen beoordeelde alle kinderen en dat leverde de volgende uitslag op.

In groep 1: (basisschool groep t/m 5)
1. De 8-jarige Jordi Heller uit Nieuw-Weerdinge van De school De Esdoorn uit Weerdinge met het gedicht "Spellegies"van M. Heller.

2. De 7-jarige Harm Goorts van de Stidalschool uit Dalerveen met het gedicht " Het neie wichie" van Frouwien Klaassens-Perdok.

3. De 6-jarige Twan de Boer van de Mr. Vegterschool uit Emmen met het gedicht “Een spinnegie" oet de bundel Krummels.

In groep 2:(basisschool groep 6 t/m 8)
1. De 10-jarige Reinder Renting uit Achterste Erm, van de Piramideschool in Erm met het gedicht “Chickies” geschreven door Winanda Renting.

2. De 8-jarige Sanne Vrieling uit Dalerveen van de Stidalschool met “Eerappels eten”geschreven door Henny Vrieling.

3. De 10-jarige Jarne Woltman uit Nieuw-Weerdinge van De school De Esdoorn uitWeerdinge met het gedicht “Piet” geschreven door Jantje Woltman.


En de allerbeste was Reinder Renting, die dan ook de Grada Eding-Askesbokaal kreeg.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda