Eerste dansgroepen SIVO gearriveerd

ODOORN - Hoewel het nog twee dagen duurt voor de dansers gaan optreden, zijn de eerste dansgroepen gearriveerd in Odoorn voor het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO. Zondag kwam de groep Compana Mexicana de Danze Folklorica uit Mexico-stad al in Odoorn aan en maandagochtend arriveerde Zuid-Korea in Drenthe.

Zoals gebruikelijk werden de groepen welkom geheten door SIVO-voorzitter René Wiggers en kregen de dansers, danseressen en muzikanten nadere uitleg van impresario Geert Nijhof.

Na de verwelkoming kwamen de gastouders in beeld en werd de verdeling gemaakt wie bij wie ondergebracht wordt. De Mexicanen worden gehuisvest bij gezinnen in Oosterhesselen en de Koreanen werden ondergebracht in Odoorn. Voor vanavond, maandag, staat de komst van de Italiaanse dansers op het aankomstschema. Dinsdag en woensdag worden de overige groepen in Odoorn verwacht voor het 31e festival. Er komen dit jaar twaalf buitenlandse en vijf Nederlandse groepen naar het SIVO-festival.

Komende woensdagavond wordt het festival geopend. Vanaf 18.00 uur is het festivalterrein open en omstreeks 19.20 uur is het openingsdefilé, waarbij alle dansgroepen die dit jaar in Odoorn optreden zich in originele kledij aan het publiek presenteren. Vanaf 20.30 uur worden de eerste dansen op de verschillende podia uitgevoerd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda