Blije gezichten bij weerzien op SIVO

ODOORN - Bij de centrale post van het SIVO-festival aan de Goorns 28 in Odoorn waren dinsdag vele blije gezichten te zien. Een aantal dansers en danseressen is namelijk al eerder in Odoorn geweest voor het festival en zij zagen dinsdag diverse bekenden terug. Ook SIVO-voorzitter René Wiggers zag een Boliviaanse danseres terug, die drie jaar geleden bij het gezin Wiggers onderdak had. Het weerzien tussen danseres Ingrid en de voorzitter was bijzonder hartelijk en zo waren er meer van dergelijke ontmoetingen.


Bijvoorbeeld die van een van de Mexicaanse dansers. Anyelo Cardenas van Compania Mexicana de Danza Folklorica uit Mexico kwam zondagavond al met zijn groep aan en werd ondergebracht bij het gastgezin Gortmaker in Odoorn. Hij verbleef daar ook zeven jaar geleden al. Dus ook daar blije gezichten. De familie Gortmaker heeft intussen al enkele tripjes met de Mexicaanse gasten gemaakt, waaronder een bezoek aan Groningen. Daar werd onder meer de universiteit bekeken waar de dochters Gortmaker studeren en ook werd samen met de Mexicanen de Martinitoren beklommen.

Dinsdagmiddag waren de meeste dansgroepen al gearriveerd voor het festival dat komende woensdagavond begint. Het wachten was toen nog op dansgroepen uit Litouwen en Turkije. De groep uit Columbia arriveert woensdag in Odoorn.

Ondanks de vele regen die is gevallen, is het festivalterrein in een redelijk goede conditie. Nagenoeg alle voorzieningen zijn opgebouwd en de organisatie verwacht geen grote problemen. Voor de komende dagen wordt er een verbetering van het weer verwacht en daar heeft het SIVO-bestuur alle vertrouwen in.

Klikken voor opties

Klikken voor opties

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda