Geslaagde Zuid-Oost-Drenthe Show kleindieren

ERICA – Afgelopen weekend werd in Hippisch centrum Emmen weer de jaarlijkse Provinciale Bondsshow van kleindieren van de ZODS gehouden. Meer dan 600 inzendingen van konijnen. hoenders en sierduiven zorgden voor een indrukwekkende show die op alle dagen ook goed werd bezocht.

In de show was deze keer ook de Provinciale Jeugdshow ondergebracht. Nadat een deskundige jury de inzendingen had beoordeeld werden vrijdagavond tijdens de officiele opening de prijzen uitgedeeld. Bij de konijnen bleek de Wener Wit van H. v.d Vecht een topper met 98 punten. Bij de Cavia’s was de Combinatie De Geus spekkoper met 96 punten. G.A. Groenhof was bij de Grote Hoenders de beste met 96 punten. De Segbright Hen van B.A. Nederhoed werd winnaar bij de dwerghoenders met 96 punten. Tenslotte nog de Norwich kropper van P. Posthuma werd winnaar bij de sierduiven. Mede dankzij de ondersteuning van leerlingen van Terra MBO uit Emmen was het weer een zeer geslaagde kleindierenshow in een prachtige accommodatie als het Hippisch Centrum in Erica.


Foto: Kleindierenshow
Op de foto de trotse winnaars v.l.n.r. Gerard Groenhof(1e Exloermond), Zwarte Piet, Hemme van de Vecht(Gieten), Melissa de Veen (Drouwenermond) en voorzitter P.Postema uit Emmen. (Foto Heintje Bloemsma)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda