Modelspoorbeurs in Emmen

EMMEN. Op zaterdag 5 maart a.s. wordt er in Emmen weer een grote Modelspoorbeurs gehouden die wordt georganiseerd door de Modelspoorwegclub Emmen.

Op deze groots opgezette beurs, die al 35 jaar door de MSC Emmen georganiseerd wordt, zijn een aantal bijzonder mooie en grote modelbanen te bewonderen in diverse spoorbreedtes en met verschillende thema’s. Dit zijn banen van een aantal bevriende Modelspoorclubs, maar ook mooie banen van particuliere Modelspoorders.

Zoals altijd is een belangrijk onderdeel van deze beurs de vele meters aan stands van deelnemers uit Nederland en Duitsland, met een ruime keuze aan modelspoormateriaal van diverse merken, maar ook onderdelen zoals materiaal om de baan aan te kleden, (digitaal) te besturen en te automatiseren, maar ook modelauto’s en gereedschappen. Verder een groot aanbod aan treinenboeken en tijdschriften.

Speciaal: Voor de kinderen is er een grote houten speel treinbaan waar ze zich heerlijk op kunnen uitleven. Maar er is meer: we hebben een andere kinderrangeerbaan waar ze zelf op kunnen rijden en een rangeerdiploma halen. Ook is er veel LEGO te zien en te koop en een enorme LEGO stad met spoorbaan. Voor de hele kleintjes zijn er kleurplaten en is er film. Informatie wordt er o.a. gegeven door leden waarvan een aantal ook demonstraties verzorgen over o.a. het digitaal besturen van de baan, maar ook over de aankleding.

Deze grote beurs wordt gehouden op zaterdag 5 maart a.s. van 10 - 16 uur. Locatie: Hampshire Hotel, van Schaikweg 55 te Emmen. Entree: 3,50 euro en kinderen tot 12 jaar 1,50 euro. Ruime gratis parkeermogelijkheden. Meer info op de website van onze club: www.msc-emmen.nl .

Geschiedenis
Onze club werd opgericht op 10 maart 1980 op initiatief van de heer M. P. Hornis in ‘t Bintholt Emmerhout Op de oprichtingsavond waren er 30 mensen aanwezig die op een advertentie in de krant waren afgekomen. De eerste jaren kwam de club, bij gebrek aan een eigen ruimte, 1 x per maand bij elkaar in Hotel Bos en Zon (voorheen Grimme) op de hoek van de Burgemeester Tymesstraat en de Boslaan tegenover het station.

Er werd in die eerste jaren veel gepraat over de hobby, films bekeken en ideeën uitgewisseld en af en toe een stukje baan uitgelegd. Na een paar jaar kregen we een eigen ruimte in het souterrain van d’ Anloop, het wijkgebouw in de Emmermeer. In 2007 toen d’Anloop werd afgebroken zijn we verhuisd naar onze huidige clubruimte aan de Nautilusstraat 3.

Met deze locatie zijn we erg tevreden, we hebben voldoende ruimte voor een grote clubbaan, een gezellige zithoek met TV, eigen koffiebarretje, een bibliotheek etc. Sinds 35 jaar organiseren we ook 2 x per jaar een grote beurs. Ooit begonnen in de toenmalige “Wipkar”, onderdeel van Hotel Grimme a/d Markt in het Centrum van Emmen. Daarna zijn we na diverse locaties in Verpleeghuis de Bleerinck in de Bargeres terechtgekomen, waar we vijf jaar lang onze beurzen georganiseerd hebben. Sinds begin 2013 worden onze beurzen gehouden in het Hampshire Hotel. In het artikel “wat bieden wij” vind u het adres en een routebeschrijving

Wat bieden wij u:
Wij bieden u de mogelijkheid om in clubverband in een gezellige clubruimte samen bezig te zijn met uw en onze hobby.
Elke maandagavond is de clubruimte van 20.00 tot 22.30 geopend, er wordt dan vooral aan onze grote clubbaan gebouwd.
U kunt actief bezig zijn met het meebouwen aan deze baan: het leggen van rails, aanleg van de, digitale, besturing, aankleding van de baan, scenery bouwen etc. Op onze website www.msc-emmen.nl kunt u onder het menu clubbaan regelmatig artikelen en foto’s zien van de vorderingen van deze baanSpeciale rijavonden organiseren we op andere avonden.

Het is uiteraard geen verplichting om aan deze baan mee te bouwen. Hebt u een keer geen zin om mee te bouwen dan hebben we een gezellige zithoek met TV, Dvd-speler en bar, waar u b.v. naar een film kunt kijken, de laatste tijdschriften kunt lezen, met andere leden ideeën uitwisselen, etc. Tevens beschikken we ook over een uitgebreide bibliotheek waarin boeken, dvd’s, tijdschriften en videobanden aanwezig zijn die ook uitgeleend worden. 2 x per jaar organiseren wij een grote Modelspoorbeurs in het Hampshire Hotel. Ook gaan we af en toe gezamenlijk naar grote tentoonstellingen zoals b.v. Intermodellbau in Dortmund of Miniatur Wunderland in Hamburg. Ons adres is Nautilusstraat 3, Bargermeer Noord, Emmen. www.msc-emmen.nl


Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda