Veel belangstelling voor paasvuur De Doorlopers

WEITEVEEN – De ijsvereniging De Doorlopers in Weiteveen zoekt het hele jaar door naar activiteiten op en rond de ijsbaan. Het zeer actieve bestuur onder leiding van voorzitter Bennie Menke probeert elk jaar ook buiten de winterperiode om activiteiten voor de leden te organiseren. Een van de activiteiten die jarenlang veel belangstellenden maar ook deelnemers trok was het Fierljeppen.

Helaas was er de laatste paar jaar steeds minder belangstelling voor van vooral deelnemers. Het besluit werd genomen om deze activiteit te stoppen maar zocht tegelijkertijd naar een alternatief en dat begon vorig jaar met het maken van een paasbult. Een groot deel van Weiteveen stond rondom de eerste bult en dat was voor het bestuur een reden om daar een traditie van te maken.

Zondagavond verzamelden zich al vroeg een groot aantal ouders met kinderen uit Weiteveen maar ook daarbuiten bij de ijsbaan voor een eierzoekwedstrijd. Uiteindelijk werden zes kinderen uitgeloot om met een fakkel de paasbult in de brand te steken. Het werd een flink vuur met als muzikale omlijsting een plaatselijke band en een optreden van The Voice Kidsdeelnemer Bram Schepers.Natuurlijk ontbrak ook de gebruik hap en een drankje niet rondom het paasvuur,
(foto Bennie Wolbers

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda