Zomerzinnen wordt tweedaags literatuur-en muziekfestival

AMEN - Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni vindt in Amen de 10e editie van Zomerzinnen plaats. Aansluitend bij het Drentse bluesjaar is het thema: Summertime Blues. In de programmering is er , naast literatuur, ruim aandacht voor singer-songwriters.


Het festival wordt vrijdagavond om 19.00 uur geopend met een gevarieerd programma in een grote tent naast café De Amer. Bertus Borgers is niet alleen muzikant - speelde saxofoon bij oa Muskee en Herman Brood & the Wild Romance – maar ook schrijver van onder meer Onder onze voeten kruipt de Blues. Peter Buwalda, schrijver van de veelvuldig bekroonde internationale bestseller Bonita Avenue is columnist van de Volkskrant en een verwoed verzamelaar van muziek en literatuur.

Thomas Verbogt staat met zijn roman Als de winter voorbij is op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2016. Roel Bentz van den Berg schreef onder meer De luchtgitaar en Zapdansen (Jan Hanlo Essayprijs 2007) en recent Het naderen van een brug. Zangeres Beatrice van der Poel brengt een ode aan Jimi Hendrix, die 45 jaar geleden overleed.

Zaterdag van 15.00 – 23 .00 uur zijn er optredens in tenten, op een buitenpodium, in een schaapskooi, een boerenschuur en op het kruispunt in het dorp. Het programma vermeldt namen als Mathilde Santing, Franca Treur, Frank Westerman, Inge Schilperoord, Koos Meinderts. Marga Kool en Jan Veenstra en Wim Verbei geeft een blueslezing en Cigarbox Henri verzorgt demonstraties gitaar bouwen.

De Poëziebus is aanwezig met dichters uit Nederland en België. Trio 3 eilanden brengt gedichten van Vestijk op muziek. De A.L.Snijders Show belooft literair totaal-theater met drie meesters der vertelkunst en muziek.

’s Middags is er een poëtische wandeling door het stroomdal van de Drentse Aa.
Op verzoek van Stichting Zomerzinnen maakt Betsy Torenbos van Rood Paleis een choreografie op Appleknockers Flophouse, een nummer van Cuby + Blizzards dat is ontstaan in Grolloo. Voor leden van de Drentse Literatuurclubs is er een exclusief middagarrangement met een schrijvers- interview en een buffet.

Toegang tot het festivalterrein is gratis. Alleen voor een van beide festivaltenten wordt een entreeprijs van € 10,- gevraagd en voor de vrijdagavond is de entree € 15,-. Een passe partout voor het gehele weekend kost € 25,-. De prijzen zijn bewust laag gehouden zodat zoveel mogelijk mensen van deze bijzondere gebeurtenis kunnen genieten.

Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen in samenwerking met
Biblionet Drenthe, Stichting Literatuurclubs Drenthe, Huus van de Taol en Stichting
De Literaire Hemel. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en Gemeente Aa en Hunze. Zie WWW.ZOMERZINNEN.NL

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda