Kom in de Kas op 2 en 3 april

ERICA â

om in de Wie dat zelf wil ervaren komt op zaterdag 2 april en zondag 3 april een kijkje nemen in de kassen. Kom in de Kas is de naam van deze open dagen voor de glastuinbouw, waaraan tien bedrijven in Erica deelnemen. Ze openen twee dagen lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal groeit achter het glas van de kas.

Ervaring, Inspiratie en innovatie
Het glastuinbouwgebied van Erica is bijzonder door de grote diversiteit aan bedrijven. Er wordt een breed assortiment aan voedsel en sierproducten geteeld waardoor een bezoek aan de kassen een nóg interessantere belevenis wordt. Bij de deelnemende kassen krijgen de bezoekers o.a. uitleg over het opkweken van komkommers,snijbloemen, zacht fruit en potplanten Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin en lekker in de buurt.

Voor het hele gezin
Op beide dagen is er een prachtige bloemen-planten-groenten tentoonstelling met het thema Topsport. Deze wordt opgebouwd door leerlingen van het AOC De Groene Welle in Zwolle. Ook is er een presen-tatie van een banenmarkt van lokale bedrijven. Studenten van de Stenden Hogeschool vermaken de kinderen met tekenen en knutselen en zij kunnen zich uitleven op springkussens. Zaterdag 2 april om 10.00 uur is de officiële opening door de heer H. Jumelet van Gedeputeerde Staten provincie Drenthe bij Polman BV, Tuinderslaan 31 in Erica. Bezoek je de Kom in de Kas dag: doe dan mee met de #kasfo-to2016 wedstrijd! Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kom in de Kas.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas wordt voor de 39e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouwsector. In Erica nemen tien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Iedere kas heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn zaterdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 3 april van 11.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda