Rugbyclub Emmen staat weer voor de Highlandgames

EMMEN – Op zaterdag 21 mei organiseert de Rugby Club Emmen weer de jaarlijkse Highlandgames. De Highland Games van Rugby Club Emmen is een evenement wat zich richt op een heel breed gevarieerd deelnemersveld.

Wij denken dan aan sport- en buurtverenigingen, bedrijven, cafés en vriendenclubs uit Emmen maar ook uit de aanliggende dorpen, ook doen er regelmatig teams uit andere delen van het land mee. Elk team doet mee met een eigen doel of verwachting. De één gaat voor prestatie en teamgeest, terwijl anderen voor een sportieve dag met vrienden meedoen.

Steeds meer teams van bedrijven zien het als een sportieve dag met collega’s. In de loop der jaren hebben we een groep vaste deelnemers mogen ontvangen, waarbij je kunt zien dat de kracht en behendigheid in de onderdelen flink toegenomen zijn. De 8 onderdelen zijn op het rugbyveld uitgezet. Enkele onderdelen zijn o.a. paal werpen en stenen tillen. Hierbij moeten zoveel mogelijk stenen tussen de handen hooggehouden worden. Een ware krachtmeting, waarop menigeen zich verkijkt.

Een van de vaste publiekstrekkers is het paalduwen, of het zgn. 'King of the Ring'. Door middel van een paal moeten 2 teams elkaar uit de cirkel proberen te duwen. De afgelopen jaren is er naast de krachtmetingonderdelen meer aandacht gekomen voor onderdelen waarbij teamgeest en behendigheid belangrijk zijn.

Natuurlijk is Simone FM met de bekende rode dubbeldekker aanwezig en verzorgt de hele dag uitzendingen vanaf het veld.Na afloop van de games is er muziek in de feesttent en worden de winnende dames- en heren teams bekend gemaakt, zowel van de spelen als voor het meest origineel verklede team. Iedereen is welkom op 21 mei bij Rugby Club Emmen!

De Highland Games traditie van Rugby Club Emmen gaan niet zo ver terug als die van de Schotten, echter is men alweer druk bezig het voor de 28e keer te organiseren! In de Schotse Hooglanden worden al zo`n duizend jaar Highland Games gehouden.Voor de Schotse koningen was het een ideale gelegenheid om mannen voor het leger te rekruteren.

De sterkste deelnemers werden vaak hun bodyguards en de snelste mochten koerier worden. Behalve de koningen hielden ook clans, families, soortgelijke spelen waarbij op verschillende onderdelen de strijd met elkaar werd aangegaan. Een keer per jaar kruisten de clans de 'degens' tijdens kracht- en behendigheidwedstrijden en daarbij gebruikten ze 'gereedschap' en materialen waarmee ze dagelijks te maken hadden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda