Week van de akkerbouw 25 juni opendag.

EMMEN - De Week van de Akkerbouw wil consumenten laten kennismaken met deakkerbouw: een moderne, marktgerichte, dynamische en duurzame sector dieaan de basis staat van een groot deel van ons dagelijks eten. Met deslogan ´Ontdek het verhaal achter ons eten!’ nodigen we consumentenuit om het verhaal achter de akkerbouw te ontdekken.

De voorbereidingen voor deze week zijn in volle gang.Een drietal bedrijven in de regio openen zaterdag 25 juni haar deuren. Dit zijn allemaal bedrijven die hun bedrijfsvoering duurzaam hebben ingericht volgens de werkwijze van Stichting Veldleeuwerik. Het zijn de familie Sikken in Nieuw Weerdinge, familie De Jong in Odoorn en Landgoed Scholtenszathe in Klazinaveen Noord. Bij Scholtenszathe kunt u een rondje langs de gewassen lopen of fietsen. Bij elk gewas is een kraam waar meer informatie over de gewassen gegeven wordt. En wordt er aandacht besteed aan precisielandbouw dmv drones. Voor de mensen die niet willen lopen is er een safariwagen die u langs de percelen brengt.

Op het bedrijf van de familie de Jong vindt u tal van standjes van verschillende afnemers. Zo zijn Avebe, Suiker Unie en Agrifirm aanwezig. Ook laat bierbrouwer Heineken, afnemer van de brouwgerst, zien hoe zij samenwerken in de keten.

Verder is informatie over precisie landbouw en zijn er tal van machines te bekijken. Ook wordt er aandacht besteed aan verkeersveiligheid en is verkeerschool Dibo present. Agrarische natuur vereniging Drenthe kan u deze dag meer vertellen over het agrarisch natuurbeheer. Sinds een paar maanden draait het Energieopslag project, laat u bijpraten over de opslag van zonne~energie in een grote lithium ion accu. Wij hopen u graag te zien zaterdag 25 juni. Voor meer info zie www.weekvandeakkerbouw.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda