Caveman Challenge Exloo groter, hoger en nog zwaarder

EXLOO – De derde editie van de Caveman Challenge Exloo op zondag 16 oktober wordt groter, hoger en nog zwaarder. Met meer obstakels. Dat belooft de organisatie. De eerste editie trok 800 deelnemers, vorig jaar kwamen maar liefst 1500 sporters aan de start, van wie de meesten de finish haalden. De sporters gaan een uitdaging aan die ze nergens anders tegenkomen. De organisatoren, Jan Schutrups en Nico Dümmer, hoefden dan ook niet na te denken over een vervolg van de successen in de vorige twee jaren. “Nee, die derde editie zat al in de planning”, zegt Dümmer, “maar we zeiden ook meteen tegen elkaar: We gaan er een nog uitdagender parcours met nog meer obstakels van maken.” De afstanden die afgelegd kunnen worden blijven gelijk, maar de obstakels in het parcours worden groter, hoger en zwaarder. Ook worden er een aantal nieuwe elementen aan toegevoegd. “De sporters kunnen hun borst natmaken”, lacht Dümmer.

Het parcours wordt opnieuw opgebouwd door de beste obstakelbouwer van Nederland. “De uitdaging is denk ik nog groter dan vorig jaar, hoewel we toen een wel heel modderig parcours hadden”, gaat Schutrups verder. “In de Caveman Challenge gaat het erom dat je als individuele sporter, bedrijfsteam, vriendenploeg, sportclub of familie de uitdaging aangaat en elkaar helpt de finish te bereiken.

Want je moet tot je middel door het water, klauteren over steile houten hindernissen en tijgeren door de modder onder een net door.” Deelnemers (individueel en groepen) kunnen vanaf 09.00 uur kiezen uit 6,66, 13,3 en 18,7 kilometer, de Nightrun is komen te vervallen. Nieuw is de Ouder-Kidsrun. Onder begeleiding van één ouder kan het kind een afstand van drie kilometer afleggen. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en hiervoor geldt: vol is vol.Meld je nu aan. Inmiddels hebben zich al heel veel deelnemers gemeld op de website www.cavemanchallenge.nl.

Foto: Beelden uit de Caveman Challenge van 2015.

(Foto’s Flip Slik.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda