China Lights Emmen wordt het meest adembenemende lichtspektakel van Nederland.

EMMEN - Op 1 oktober zijn 16 Chinese kunstenaars en een klein leger aan vrijwilligers begonnen aan de opbouw om het Rensenpark (het voormalige Noorder Dierenpark) om te toveren tot het grootste lantaarnfestival van het land. Lichtkunstwerken in de vorm van dieren, planten en bewegende bloemen worden geplaatst door het hele park.


Het Rensenpark wordt hierdoor een beetje teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat als dierentuin. China Lights Emmen wordt gehouden van 1 december tot en met 27 Februari en is 7 dagen per week geopend van 18.00 tot 23.00 uur. De vorige editie in Emmen vond 11 jaar geleden plaats dus vonden initiatiefnemers Henk Hiddingh en Jannet Westebring het hoog tijd om dit spektakel terug te halen naar Nederland. Dit keer wordt het niet alleen veel groter qua aantallen objecten maar ook de nostalgie van het oude Noorder dierenpark keert hiermee een beetje terug.


Een speciale avond gaat plaatsvinden op 28 februari, dus de avond na de officiële sluiting van het evenement. De expositie is dan gratis en volledig verzorgd geopend voor kinderen die niet in staat waren om op één van de reguliere avonden te komen. Het gaat dan vooral om ernstig en/of chronisch zieke kinderen en hun gezinsleden. Een exclusieve China Lights ervaring voor hen dus! Samenwerking is het sleutelwoord van het initiatief voor China Lights. Vanaf de eerste dag was er al nauw contact met Emmense horecabedrijven zoals de restaurant de Drommedaar, café de Brasserie en inmiddels met vele anderen. Dit heeft geleid tot een keur aan aantrekkelijke arrangementen waarvoor grote belangstelling blijkt te bestaan.

Uniek in dit verband is het nieuwe bier dat brouwerij de Veteraan speciaal voor China Lights Emmen heeft gebrouwen: “de Blonde Draak”. Dit bier is verkrijgbaar bij de regionale Jumbo supermarkten, maar ook in diverse lokale horecagelegenheden. China Lights Emmen en de Jumbo Supermarkten van Emmen, Hardenberg en Hoogeveen slaan de handen ineen. Jumbo bezoekers zullen in de komende weken in de supermarkten kennis kunnen maken met het unieke evenement. Er wordt onder andere een aantrekkelijke spaaractie opgezet om toegangskaarten voor het evenement te verkrijgen. Samenwerking is er ook met de Gemeente Emmen, die als marketing-paraplu boven alle winteractiviteiten de campagne “Emmen onder Nul” heeft opgezet.

Uiteindelijk doel is dat er jaarlijks een belevingsvol en verrassend scala aan winterevenementen wordt aangeboden. Emmen moet ook in de wintermaanden een trekpleister van belang gaan worden. Deze rotonde gaat in de komende tijd een belangrijk herkenningspunt worden van China Lights Emmen. Vrijwel alle bezoekers van buiten Emmen komen hier langs en weten dan meteen dat ze op de goede weg zijn . Naast de borden komen er ook een aantal opvallende lichtkunstwerken te staan.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda