OnderNul gaat in aangepaste vorm door

EMMEN - Afgelopen vrijdag zijn nieuwe coronamaatregelen afgekondigd die ook gevolgen hebben voor het winterevenement OnderNul. Helaas heeft de organisatie een aantal evenementen van OnderNul moeten annuleren. Aan de andere kant is ook gekeken naar wat nog wel binnen de maatregelen mogelijk is. Zo kan bijvoorbeeld de magische wandelroute met de toverstafjes tijdens de openingstijden van de winkels (9.00-17.00 uur), wel doorgaan in het centrum van Emmen.


Als het past binnen de dan geldende maatregelen gaat de Nieuwjaarsduik op 1 januari ook door. Wethouder Guido Rink: “Jammer genoeg hebben we een aantal van de eigen activiteiten van Ondernul moeten annuleren. Het is erg jammer dat bijvoorbeeld de videoprojectie van ‘Van Gogh’ op de Grote Kerk, het Reuzenrad op het Raadhuisplein, het ‘Tuinbeurs Toverbos’ op het Marktplein en gras bij de Muziekkoepel niet door kunnen gaan. We hopen dat we deze onderdelen volgend jaar wel kunnen zien”.

China Lights
Het evenement China Lights gaat door, maar dan met aangepaste openingstijden. China Lights is vanaf 1 december dagelijks open van 14.30 tot 17.00. Bezoekers die houden van vroeg op staan kunnen op vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend van 05.30 tot 08.30 uur genieten van het lichtjesspektakel onder het genot van een ontbijt-to-go. Daarnaast staan verspreid in het centrum van Emmen overal verlichte dieren.

Emmen on Ice en Wildnights
Met de afkondiging van de nieuwe coronarichtlijnen tot 19 december heeft de organisatie van Emmen on ice besloten om de opening van de ijsbaan nog een keer uitstellen. Afhankelijk van de nieuw regelgeving na 19 december bekijken zij of het mogelijk is om een gezellige ijsbaanperiode te organiseren. Wildlands heeft vandaag besloten om Wildnights niet door te laten gaan. Als alternatief worden het Kompasplein en themagebied Nortica omgetoverd in een Winterplein.

OnderNul
Het idee van OnderNul is een winterevenement te organiseren waarin van alles te beleven is voor jong en oud op het gebied van educatie en geschiedenis, kunst en cultuur, sport en welzijn, vermaak en vertier. Het is de bedoeling om van dit winterevenement een jaarlijks te laten terugkeren.

Meer informatie het winterevenement OnderNul vindt u op de website www.emmen-ondernul.nl. Daar leest u meer over de programmaonderdelen, de deelnemers en de actuele openingstijden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda