20ste Editie van het C’est la Vie festival, Emmen

EMMEN - Wederom is het de organisatie van C’est la Vie gelukt om spectaculaire straattheateracts naar Emmen te halen voor de 20ejubileumeditie van het straattheater- en muziekfestival C’est la Vie. Het Phonehouse C’est la Vie Festival vindt plaats op zondag 27 juli a.s. Het C’est la Vie Festival wordt jaarlijks op de laatste zondag van de maand juli georganiseerd.

Ook dit jaar zal het straatbeeld opnieuw worden gedomineerd door verschillende vormen van straattheater met daartussen een groots opgezette braderie en vlooienmarkt, om het straattheateren de podia vloeiend aan elkaar te verbinden. En uiteraard is ook dit jaar het festival weer voor iedereen gratis toegankelijk.
De organisatie contracteert ieder jaar diverse verrassende straattheateracts. Enkele hoogtepunten uit het straattheater programma zijn, o.a.

The Perky&Fiddle Show; Perky en Fiddle zijn twee tuinkabouters, die erg ongelukkig zijn met hun monotone, voorbestemde leven. Jaar in jaar uit hetzelfde perkje besproeien, doet ze steeds heftiger verlangen naar een wild, sexy en opwindend leven. In een onbewaakt moment besluiten ze de wijde wereld in te trekken om het stereotype van tuinkabouters voor eens en voor altijd te veranderen. De Perky&Fiddle Show valt het best te omschrijven als een mix van comedy, straattheater en poppenspel. Door het non-verbale spel en de subtiele gelaagdheid is de voorstelling geschikt voor volwassenen én kinderen.

Het Bankstel (dat leeft!). U kunt lekker onderuit zakken op de bank om uit te puffen. Of gewoon genieten van het neo-barokke meubelstuk dat kijkt, fronst, wenkt, zwijgt, fluistert of gebaart. Links en Rechts voelen zich overal thuis en laten zich graag verhuizen. Ze hebben alle wijsheid in pacht maar van koetjes en kalfjes weten ze ook het fijne. Deze canapé voor twee kletst gezellig met u mee!

Dit jaar doen ook de Zwarte en Witte Vlindervrouwen het C’est la Vie Straattheaterfestival aan. Met een gracieuze grote vlinderslag fladderen en flaneren ze door de straten. In de lucht dansen zij hun dans van tegenstellingen.
Pandora’s box; Een vreemd stel koeriers raakt de weg kwijt tijdens het transport van een reusachtige kist. De kist, met geheime inhoud, zorgt voor een hilarische tweestrijd tussen nieuwsgierigheid en braafheid. Ergens tussen hoop en vrees doen gebakken eieren, rotte appels en een zweepje het nodige stof opwaaien. Geïnspireerd op het mythologische verhaal ‘de Doos van Pandora’ waarin nieuwsgierigheid, hebzucht, inzicht en uiteindelijk hoop de belangrijkste thema’s zijn. Pandora’s Box is een wonderlijke straattheatervoorstelling voor iedereen die denkt zich nergens meer over te verbazen…

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest, een symfonisch blaasorkest (harmonieorkest met uitgebreide bezetting) voor ambitieu¬ze musici in de leeftijd van 15 t/m 29 jaar. Het NNJO is een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Gronin¬gen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Het NNJO sluit haar zomertour af om 13.00 uur op het podium bij de Hema. Licht klassieke muziek en popmuziek passeren de revue, waarbij ze worden bijgestaan door rockband Real Company!

Sulky M1 heeft een enthousiaste, maar onhandige bestuurder. De man is op zoek naar een vrouw die in zijn autootje past. Hij haalt halsbrekende capriolen uit om indruk te maken op de liefde van zijn leven. De liefde overwint alles, maar al zijn versiertrucs gaan, letterlijk en figuurlijk, in rook op.

's Avonds gaat het feest door en neemt de horeca het stokje over met een gevarieerd muziekprogramma. Op 7 podia in het centrum treden bands op. In het programmaboekje en op de website vindt u alle informatie.
Het Phone House C’est la Vie festival vindt plaats op zondag 27 juli a.s. en begint om 10 uur met een grootse vlooienmarkt en braderie. Vanaf 13.00 uur barst het straattheater los. Het straattheater en de markt duren tot 17.00 uur. ’s Avonds kan men zich tot in de kleine uurtjes blijven vermaken met een gevarieerd muziekprogramma georganiseerd door de lokale horeca, op diverse podia in het centrum van Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda