Jong Drents muziektalent gecoacht via Popsport

EMMEN - Vier jonge muzikale acts krijgen de komende weken de kans zich verder te ontwikkelen via het project Popsport. Het gaat om de singer-songwriters Josie Miller uit Assen en Daisy uit De Wijk, het duo Muad uit Emmen en de band Triple Trouble uit Coevorden. Het coachingsprogramma helpt de jongeren verder te komen met hun eigen muziek.

Tijdens de eerste weken van Popsport worden de jonge muzikanten begeleid door professionele coaches uit Drenthe. Deze coaches leren de jongeren muzikale vaardigheden en werken met de acts aan podiumpresentatie en promotie. Alle deelnemers mogen na deze periode een optreden verzorgen op Heroes Stage van het Bevrijdingsfestival Drenthe.

Dit jaar worden voor het eerst ook vijf Drentse dj’s gecoacht. Hugo Room, Wessel Boertien, Ryon Keizer, Almost Weekend uit Assen en Sonic Noise uit Roden gaan de komende weken aan de slag met professioneel dj Johanz Westerman.

Tijdens een eindpresentatie in juni wordt gekeken wie van de deelnemers het provinciale traject het beste heeft afgelegd. Deze deelnemer of act gaat door naar de landelijke finale met uit elke provincie één act. In het landelijke traject worden deelnemers gecoacht door bekende artiesten en vindt er een slotconcert plaats in de Q-Factory in Amsterdam voor scouts en publiek.

Na afloop van het Popsport-traject komen de talenten terecht in het Popsport Network, waar ze verder kunnen met alle nieuwe kennis en contacten op zak.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda