Gemeente sluit bedrijfspand in Schoonebeek

EMMEN - De vondst van ruim 248 hennepplanten is voor de gemeente aanleiding om een bedrijfspand aan de Wendakker 2a in Schoonebeek voor de duur van zes maanden te sluiten. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke beleid ‘Geen drugs in bedrijven, woningen en horeca’.

In het pand werd een in werking zijnde kwekerij met 248 hennepplanten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgenomen. De hennepkwekerij is in opdracht van de politie geruimd. Energiebedrijf Enexis heeft de stroomtoevoer afgesloten. De aangetroffen hoeveelheid laat zien dat hier sprake is van een handelshoeveelheid drugs. Het pand is gesloten voor een periode van zes maanden. De sluiting wordt op de woning bekend gemaakt.

Leefbaarheid
De sluiting van het bedrijfspand ging in per 21 maart 2015 in. Deze maatregelen worden genomen om teelt, gebruik, verstrekking en handel in (soft)drugs tegen te gaan. Het toegangsverbod tot het pand heeft als doel om het bezoek aan het drugspand door telers, dealers, klanten en bezoekers te stoppen. Door de tijdelijke sluiting wordt de drugscriminaliteit verminderd en dat is in het belang van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. Ook zorgen illegale hennepplantages geregeld voor brandgevaar en daarmee voor risico's voor de omliggende woningen. -

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda