Participatiewebshop minima gemeente Emmen uitgebreid

Meedoen jong en oud aan sport en cultuur EMMEN - Sinds vorig jaar kunnen ouders met een laag inkomen producten bestellen bij de webshop voor hun schoolgaande kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Gezien het succes in gebruik, is deze participatiewebshop van de gemeente Emmen verder uitgebreid.

Nu zijn er ook producten voor volwassenen toegevoegd, zodat ook zij kunnen deelnemen aan sociaal culturele activiteiten. Hierbij valt te denken aan sport- of muzieklessen, een abonnement op Dierenpark Emmen of een bezoek aan het theater. Er worden op dit moment al ruim 800 producten aangeboden en dit aantal blijft stijgen.

Wethouder Jan Bos: “Wij vinden het belangrijk dat mensen die langer dan één jaar rond het minimum leven, mee kunnen doen aan sport en cultuur. Het Rijk verbiedt het dat wij mensen rechtstreeks geld geven. Via deze webshop is het toch mogelijk producten aan te bieden.” Een aanvraag indienen kan rechtstreeks vanuit de webshop Participatiewebshop.emmen.nl.

Naast de vele nieuwe producten, zijn er ook andere wijzigingen gedaan in de webshop. Zo is er bijvoorbeeld een zoekmogelijkheid toegevoegd, om eenvoudiger producten te vinden. Daarnaast is het vanaf 15 april alleen nog mogelijk producten te bestellen en vervallen de waardebonnen.

Aanvragen
Om gebruik te kunnen maken van de webshop, moet eerst de participatieregeling schoolgaande kinderen en/of de stimuleringsregeling sociaal culturele activiteiten worden aangevraagd. Dit kan sinds 1 april 2015 via de website www.berekenuwrechtplus.nl. Voor deze regelingen moet iemand minimaal één jaar leven met een inkomen rond het minimum. Na ontvangst van een persoonlijke toegangscode, kan iemand rechtstreeks inloggen op de particiaptiewebshop. Kinderen die naar het basisonderwijs gaan, hebben via de participatieregeling recht op een bijdrage van € 275,- en jongeren op het voortgezet onderwijs € 400,-. Voor de Stimuleringsregeling is de bijdrage € 125,-.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda