Festelijke opening nieuwe marktplein Emmen

EMMEN - Het is zaterdag 25 april groot feest in het centrum van Emmen, als de officiële opening van het vernieuwde Marktplein plaatsvindt. Vanaf 19.30 uur is jong en oud van harte welkom op het openingsfeest. De toegang is gratis. De eerste vijfhonders bezoekers ontvangen een presentje.

Programma
•19.30 uur - DJ Roy
•20.45 uur - Coverband 2Bizzy
•21.45 uur - Spectaculaire openingshandeling
•22.00 uur - Live-muziek

'Ruim een jaar lang werd hard gewerkt aan de vernieuwing van het plein en we zijn erg trots op het eindresultaat. Op zaterdag 25 april kunnen de inwoners van de gemeente Emmen het Marktplein officieel in gebruik nemen', aldus wethouder Jisse Otter.

Er is nieuwe bestrating gelegd en ook de bomen hebben meer ruimte gekregen. Daarnaast is het plein voorzien van een nieuwe riool. Tijdens de aanleg van het plein werd een eeuwenoude begraafplaats blootgelegd. Deze oude graven zijn terug te zien door de gemarkeerde stenen in het plein. Ondergrondse stroomkasten zijn aangelegd en alle verlichting is vervangen door een zuinig led-systeem. In de donkere dagen en later op dea vond wordt het plein sfeervol verlicht. Ook is op de originele plek een kopie van de toegangsdeuren van het oude gemeentehuis teruggeplaatst op het Marktplein.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda