Parkeer op Meerdijk of kom op fiets!

EMMEN - Aankomend weekend verwacht de gemeente Emmen veel bezoekers voor de NK Wielersportweken, Barrel Food Truck Festival, Festival Op Fietse en koopzondag.


De gemeente heeft maatregelen genomen om alles in goede banen te leiden en oponthoud tot een minimum te beperken, zodat inwoners, bezoekers en sporters kunnen genieten van een heel mooi weekend in Emmen.

Zondag gratis parkeren en pendelbus Meerdijk
Zondag wordt de grootste drukte verwacht. We raden bezoekers aan om dan op de
Meerdijk te parkeren. De route hier naartoe wordt vanuit alle invalswegen met gele
omleidingsborden aangegeven. Parkeren op de Meerdijk is gratis en vanaf daar
rijdt iedere tien minuten een gratis pendelbus naar het centrum van Emmen. Het
stadsvervoer is het hele weekend gratis.

Kom op fiets
Inwoners raden we aan zoveel mogelijk op fiets te komen. Zij kunnen gebruik maken van de gratis bewaakte fietsenstalling aan het Matisseplein. De parkeergarages in het centrum zijn gewoon geopend en toegankelijk. Automobilisten dienen rekening te houden met extra reistijd.

Routes
Op zaterdag en zondag gaan de routes van de profs door de hele gemeente. Deze routes worden niet in de hekken gezet, behalve het laatste rondje van 13 kilometer. Dit is de route die ook in de afgelopen wedstrijden afgezet is. In de rest van de gemeente worden de renners begeleid door politiemotoren, die het verkeer tijdelijk aan de kant zetten. Als de renners voorbij zijn, kan iedereen gewoon zijn of haar weg vervolgen.

Ook in het afgezette gedeelte kunnen mensen op plaats van bestemming komen. Er zijn doorgangs- en oversteekplaatsen, die door politie en verkeersregelaars begeleid worden. Wij vragen u hun aanwijzingen of de gele borden met omleidingsroute op
te volgen en rekening te houden met iets meer reistijd. De complete routes (kaartje met beschrijving) zijn te vinden op de website www.nkwielersportweken.nl

Looproute over het plein
Het centrumplein is geopend. Dit is het plein boven de Hondsrugtunnel. Hier kunnen bezoekers veilig oversteken van P-zuid naar het centrum en de dierentuin. En naar de start/finish locatie van de wedstrijden op de Hondsrugweg. De gemeente Emmen heet iedereen van harte welkom in Emmen en kijkt uit naar een heel mooi, sportief en gezellig weekend!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda