Huldiging sporters Carmel College Emmen

EMMEN - oensdag 1 juli huldigde wethouder Bouke Arends de sporters van het Carmel College Emmen in het gemeentehuis in Emmen. Tijdens het Olympic Moves The School Final die op vrijdag 5 juni 2015 in Amsterdam is gehouden, werd het Carmel College Emmen Nederlands kampioen tennis en voetbal. Olympic Moves is de grootste scholencompetitie van Nederland.

Er doen jaarlijks ongeveer 150.000 leerlingen van 300 scholen mee. Dit geeft onder meer aan hoe uitzonderlijke deze prestatie is geweest. Naast de tennis- en voetbalprestaties was het Carmel College Emmen ook bij het veldlopen, hockey en handbal actief.

Geweldige prestaties
Een spectaculaire openingsceremonie, in het al flink opgewarmde olympisch stadion in Amsterdam, zorgde voor een energieke aftrap. Na wat organisatorische opstartproblemen konden de atleten zich meten met de teams van de scholen die zich door middel van regionale voorrondes hadden geplaatst. Ook bij de andere sporten was het Carmel zeer succesvol:

Voetbal: 1e plaats / kamp. van Nederland: meisjes klas 3
Tennis: 1e plaats / kamp. van Nederland: Anne-Rim Romp (H4a) & Mourad Hanifi (TDB3) 1 en 2 van rechts boven)
Veldloop: 5e plaats voor D'sean Holaman (HA1Sc)
Handbal: 2e plaats voor meisjes klas 1+2
Hockey: 2e plaats voor meisjes klas 1+2

Sporters hebben een voorbeeldfunctie. De gemeente heeft respect voor winnaars niet alleen vanwege de voorbeeldfunctie maar ook omdat sporters heel veel moeten doen en laten voor hun sport. Daarom zetten wij winnaars graag in het zonnetje. (zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda