RTV Emmen onterecht in kwaad daglicht gesteld.

EMMEN - Binnen de gemeente Emmen kunnen wij dagelijks gelukkig ook afstemmen op een regionaal radiostation. Die door een groot deel vrijwilligers in de benen wordt gehoden. Het valt niet mee om met een team ervaringsdeskundigen (die er ook deel vanuit maken) de juiste bedrijfsvoering op de rails te krijgen, omdat een team vrijwilligers ook inbreng en beslissingen op de werkvloer in zouden moeten kunnen brengen.

Temeer je aan tal van strenge wet en regelgeving moet voldoen. De subsidie verstrekker ,de donateurs en het commissariaat van de media over je schouder mee kijken of er vorderingen genaakt worden, in deze veelomvattende exploitatie van een radio station. Als je enige tijd de grootste moeite hebt aan bepaalde ICE-norm te voldoen, zou het je ook gegund moeten zijn hier de nodige tijd voor te krijgen dit in goede banen te gaan leiden.

Het intrekken van je vergunningen zou de gemeenschap van Emmen niet ten goede komen, en het algemeen belang van dit mooie radiostation zou daarmee niet gediend zijn. Immers wie kan het beter……. En hoe was het ook al weer…… Meer van de samenleving …. En minder van de overheid? Als je met een team vrijwilligers knokt om het goede naar voren te halen al die jaren, en er ook best eens een geschil kan zijn binnen de organisatie, behoeft dat niet te beteken dat het totale pakket niet goed in elkaar zou steken. Het algemeen belang dient te allen tijde voorop te staan, afstemming op de samenleving dat moet het uitgaanspunt toch zijn. RTV Emmen heeft mensen met kennis en kwaliteit in huis,bestuurders soms wel eens over elkaar heen lopen.

Uitvoerende vrijwillige radio medewerkers niet altijd tevreden zijn over het uit te voeren programma beleid. Er goede verslaggevers(sters) zijn die graag wat meer creativiteit in hun werk zouden willen inbrengen, maar kennelijk niet altijd de kans daarvoor krijgen. En telt ook in deze vrijwilligers organisatie niet als overal het geval vaak is, luister goed naar elkaar. Goed communiceren van programmaraad tot de medewerkers(sters) op de werkvloer is van groot belang. Erg jammer dat oud sportverslaggever Jan Haak , die nu bij RTV Hoogeveen aan het werk is, nu na 2 jaar van alles staat te roepen wat er bij RTV Emmen allemaal wel niet fout gaat. Een slechte eigenschap, geen goede zaak op deze mannier dit naar buiten te brengen. Wat de subsidie betreft is het maar goed dat onze gemeente Emmen juist in RTV Emmen subsidie heeft verstrekt.

Juist de gemeente Emmen zou ook meer zendtijd moeten hebben om burgers op de hoogte te brengen over veel zaken die aan het veranderen zijn, zoals de wmo. Een vragen uurtje , een in bel programma waar burgers terecht kunnen met vragen. Maak meer gebruik van de kennis en kwaliteit van de raden die er in Emmen zijn, geef ze zendtijd in een praatprogramma. En ja je moet medewerkers(sters) op pad sturen met goede verbindingsapparatuur , en alle zaken zoals cultuur, kunts, politiek ,sport en actualiteiten moet je de mensen de nodige vrijheid geven om nieuwe impulsen te kunnen geven aan al je programma’s .

Het zou beter zijn met regelmaat een team bespreking te houden, waar je als leiding juist in gesprek blijft met je actieve groep mensen. Meer waardering en respect voor elkaar zou een positieve uitstraling kunnen geven, geef ook jongeren een goede kans. Het met modder smijten is een zeer slechte zaak, en heeft geen enkele toegevoegde waarde. Als je terechte kritiek hebt, moet je dat bespreekbaar maken, en niet achteraf na 2 jaar met het verdroogde slib uit de vloeivelden lopen te smijten. RTV Emmen met nieuwe “koers en keuzes”nog langer en beter de ether in. Met vernieuwde programma’s voor jong en oud, een genot om af te stemmen op je eigen regionale RTV Emmen, daar samen de schouders onder, dat is een feest voor ons allemaal. En laat scholieren maar eens uitzoeken waaraan een regionale zender aan zou moeten voldoen, om bij heel veel inwoners de radio op RTV Emmen dan af te laten stemmen. Vergeet dan ook de inwoners in de wijken en dorpen niet om ook die mee te laten doen in een dergelijk onderzoek .

Geschreven door Jan Wolters Emmen Tel: 0591-676990 jan.wolters@home.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda