Gemeente sluit woningen

EMMEN - In het derde kwartaal van dit jaar (juli tot en met september 2015) heeft de gemeente onderstaande woningen gesloten, omdat er (hard-of soft-) drugs zijn aangetroffen. De bewoner/gebruiker van het pand heeft daarmee de Opiumwet en het gemeentelijke beleid ‘Geen drugs in bedrijven, woningen en horeca’ overtreden.

Gesloten woningen derde kwartaal 2015
28 juli – 28 oktober: woning Laan van het Kinholt 410 Emmen 7 augustus: woning Laan van het Kwekebos 323 Emmen,voorwaardelijke sluiting met proeftijd twee jaar

8 september – 8 december: woning Stienackers 16 Emmen
30 september – 30 december: woning Wildbaan 32 Nieuw-Amsterdam

De aangetroffen hoeveelheden drugs in bovengenoemde panden laten zien dat telkens sprake is van een handelshoeveelheid drugs. In veel gevallen is er illegaal stroom afgenomen. De panden zijn in opdracht van de politie geruimd. De sluitingen zijn door de gemeente met een poster op de panden bekend gemaakt.

Leefbaarheid
Deze maatregelen zijn genomen om teelt, gebruik, verstrekking en handel in (hard- en soft-)drugs tegen te gaan. Het toegangsverbod tot het pand heeft als doel om het bezoek aan het drugspand door telers, dealers, klanten en bezoekers te stoppen. Hiermee zorgen we voor een vermindering van de drugscriminaliteit. Dit is in het belang van de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente. Regelmatig zorgen illegale hennepkwekerijen voor brandgevaar en leveren een risico op voor omliggende woningen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda