Informatiebijeenkomsten voor aanleg glasvezel

EMMEN - Start een bewonersinitiatief voor sneller internet Provincie en de gemeenten in Drenthe vinden het noodzakelijk dat alle woningen en bedrijven op het platteland worden voorzien van breedband internet. Om dit te stimuleren is het initiatief genomen tot â


Ook de gemeente Emmen organiseert de komende tijd bijeenkomsten om bewonersinitiatieven op gang te brengen. Kabelexploitaten hebben in het verleden glasvezel of coax aangelegd in een aantal wijken en dorpen. Dunbevolkte gebieden zijn door hen niet meegenomen. Kleinere kernen en het omliggende buitengebied blijft hierdoor verstoken van een goede internetverbinding.

Om daar ook breedband internet te realiseren zijn bewonersinitiatieven nodig. De overheid mag namelijk zelf geen glasvezel aanleggen. Wel kunnen gemeente en provincie burgerinitiatieven helpen bij het opstarten en organiseren van hun initiatief.

Data bijeenkomsten
Om burgerinitiatieven op gang te brengen organiseert de gemeente Emmen samen met het ‘Breedband Platform Drenthe’ een aantal informatie avonden. Inwoners, bedrijven en hun organisaties worden hiervoor van harte uitgenodigd op:
Dinsdag 31 mei: Roswinkel in De Noorderbak, Roswinkelerstraat of
Donderdag 2 juni: Emmermeer in de Meerstede, Nijkampenweg 73

De zaal is open vanaf 19.00 uur. De avond start om 19.30 uur. U bent van harte
welkom hierbij aanwezig te zijn. Meer weten? Kijk dan www.verbinddrenthe.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda