Terugkeer Militaire dienst kan vele voordelen hebben.

EMMEN - Onlangs deze afgelopen week melde de landelijke pers dat een gehouden pleidooi van CDA- leider Siebrand Buma in de tweedekamer, niet de handen op elkaar kon krijgen voor her invoering van de militaire dienstplicht. Gebleken is bij nader onderzoek dat onder de Nederlandse bevolking juist wel een ruime meerderheid te vinden is voor herinvoering verplichte militaire dienstplicht. Opmerkelijk is dat de grotere partijen in de tweedekamer wezen direct zijn idee al af,maar 62%van de Nederlandse bevolking het juist een heel goed plan te vinden, mits er gekeken gaat worden hoe dit verplicht te gaan stellen, en er voldoende rekening gehouden gaat worden met de reële kansen voor iemand die wel een baan kan krijgen, kansen heeft om verder te studeren en nog een aantal persoonlijke omstandigheden terdege rekening mee zou moeten worden gehouden. Siebrand Buma legde vooral de voordelen er ook vanuit om juist de grote problemen met probleemjongeren het hoofd te kunnen bieden, ze op deze mannier wederom kansen te geven en dienstbaar te worden voor deze maatschappij, met name ook daar waar zij juist ingezet zouden kunnen worden voor extra hulp en ondersteuning op tal van gebieden. Weer meer respect, de normen en waarden terug te laten keren daar waar in vele gevallen dit volledig is verdwenen, zeker omdat vele jongeren die zonder diploma scholen hebben verlaten,het niet meer zien zitten en de problemen deels toewijzen aan onze eigen maatschappij.

Een militair leger hebben in ons land welke zou bestaan uit een groot deel van burgers ouderen en jongeren die de weg deels kwijt zijn geraakt is wel wat vreemd, en roept ook best veel vragen op.

Zeker als wij het hebben over het verdedigen van ons land , waar de vrede mogelijk dan in gevaar is , of uitgezonden worden naar een ander land waar ook grote risico’s aan vast zitten. Onder deze groep mensen zijn ook jongeren die na enige dwangmatige opleiding juist heel gemotiveerd verder in het leven zullen kunnen staan.

Siebrand Buma CDA heeft waarschijnlijk zijn plannen iets wat te vroeg bekend gemaakt.
Herinvoering militaire dienstplicht is zo gek nog niet, mits je het op een passende en acceptabele wijze gaat brengen.
Een nieuwe vorm van Militaire dienstplicht moet gebracht worden in verschillende onderdelen .
Een Militaire afdeling voor het verdedigen en ondersteunen om vrede en veiligheid te behouden, in binnen en buitenland.

Een afdeling als sociaal maatschappelijke dienstplicht, die juist een heel andere gepaste opleiding moet krijgen om juist burgers ten tijde van nood en ook in ons sociale warrige maatschappij bijstand kan verlenen aan hen die dit in de maatschappij niet zelf meer kunnen.
Bijstand bij hulpverlening waar anderen niet of nauwelijks aan toe komen.
Bijstand verlenen aan mensen die onder de brug of elders onder erbarmelijke omstandigheden verblijven, laat jonge of ietswat oudere militairen hier een soort burger bevolking zijn die met hand en spandiensten deze mensen hulp gaat bieden.
Deze vorm van dienstplicht kan via een eigen gemeente (zie het verleden BB) in je eigen omgeving goed toepasbaar zijn.
Zij die zelf in staat zijn na hun school opleiding toe te treden in een baan, zouden mits zij zelf er wel voor voelen, vrij moeten zijn om zich te melden voor deze vorm van dienstplicht. Ook zij die al maatschappelijk flink de handen uit de mouwen steken in de maatschappij zouden ontzien moeten worden.

Het uiteindelijke uitgangspunt en het grote draagvlak zou veel meer de nadruk gelegd moeten worden dat ook jongeren maar ook al zij die de 20 gepasseerd zijn leren zich ook dienstbaar te kunnen en moeten stellen van hun medeburgers in de huidige samenleving.

Het gaat niet op dat alle jongeren geen sociaal gedrag zouden hebben, juist ook zijn er velen die dit wel uitdragen.

Maar gezien onze maatschappij op vele terreinen scheuren aan het vertonen zijn, is het een zaak er nog in de tweedekamer ,bij de provincies en vooral er nog eens goed over na te gaan denken, toch in ons land er op terug te komen, al zou een soort herinvoering van de BB daar een heel goed voorbeeld van kunnen zijn.

Juist om hen die werkloos en zonder afgeronde studie thuis te laten zitten, hier oprecht een stimulans zou kunnen zijn ze in te zetten op vele sociale terreinen ten dienste van onze samenleving.

Het huidige gedrag van sommigen vraagt om maatregelen , om juist geschillen over huidskleur, etnische afkomst en andere problematische psychiatrische op te lossen zaken bespreekbaar en behandelbaar te maken. Dit alles en nog veel meer zaken zijn nu heden ten dage urgente zaken die wij burgers en ook in de tweedekamer ,provincie en gemeenten niet langer opzij moeten schuiven.

Er voor vele jongeren en ook ouderen de eerst komende jaren veel minder banen zullen blijven zijn, geef daarom een doorstroom kans om in een dergelijke militaire baan of BB baan verder zich dienstbaar te stellen voor onze burgers op vele terreinen.

Wij allen hebben veel te weinig oog voor het algemeen belang , een gezamenlijke aanpak kan daarom tot grote tevredenheid stellen onder de onrustige lagen van de bevolking.

Uit een pas gehouden enquête bleek maar liefst 74% nu van de Nederlandse bevolking te voelen voor een sociaal maatschappelijke dienstplicht te zijn.

Een goed advies aan Siebrand Buma maar ook aan zijn collega’s in de tweedekamer zouden deze zaak nog eens stevig onder ogen moeten gaan zien, om toch tot invoering van een maatschappelijke dienstplicht over te kunnen gaan.

Het verstrekken van een uitkering mag gerust betekenen toch om een prestatie te gaan leveren waar zelfs onze veiligheid en de vrede in onze maatschappij flink profijt van zou kunnen en mogen hebben.

Het dringende advies aan de kamer en andere betrokken partijen zou dan ook tot slot moeten zijn, “niet langer toekijken maar kom tot heldere afspraken en durf je nek uit te blijven steken’.

Geschreven door Jan Wolters
Emmen mob. 06 22 44 21 00
jan.wolters@home.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda