Rekenkamercommissie Emmen aan de slag!

EMMEN - De Rekenkamercommissie (RKE) van de gemeente Emmen heeft haar onderzoeksprogramma rond. De onderzoeken starten deze zomer en zullen in de loop van 2017 klaar zijn. De RKE gaat onderzoek doen naar de volgende onderwerpen:

• In samenwerking met de Algemene Rekenkamer te Den Haag wordt een onderzoek naar de drie decentralisaties binnen het sociaal domein gedaan, waarbij in de vorm van een “mind-map” het beleidsterrein in kaart worden gebracht.
• Er wordt onderzoek gedaan naar burgerparticipatie in de gemeente Emmen, in het bijzonder naar de positie van de Erkende Overleg Partners (EOP’s).
• Samen met vier andere Drentse gemeentelijke rekenkamercommissies (Assen, Hoogeveen, Borger-Odoorn en Aa & Hunze) wordt onderzoek gedaan naar de GGD.

Wat doet de Rekenkamercommissie?
De gemeenteraad onderzoekt of het college van Burgemeester en Wethouders het beleid goed uitvoert. De rekenkamercommissie versterkt deze controlerende taak. Ze doet dat door het gemeentelijk beleid en beheer en de (maatschappelijke) effecten ervan te onderzoeken. Het beleid is goed uitgevoerd als de resultaten die de raad wil ook worden gehaald met zo weinig mogelijk inzet van mensen en geld.

Nieuwe opzet
Medio 2015 is de Rekenkamercommissie Emmen begonnen in haar nieuwe vorm. De RKE bestaat uit drie externe leden. De RKE verricht zelf geen onderzoek, maar selecteert onderzoeksonderwerpen. Ze formuleert onderzoeksvragen en zij begeleidt de onderzoeken die door derden in opdracht en onder haar verantwoordelijkheid worden uitgevoerd.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de rekenkamercommissie? Kijk dan op de website van de gemeenteraad zie: http://www.gemeenteraademmen.nl/achtergrond/rekenkamercommissie.html
Hier vindt u achtergrondinformatie, afgeronde onderzoeksrapporten en het uitgebreide jaarprogramma 2016.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda